Lekváros-rácsos linzertorta

Különösen omlós változat

A lekváros-rácsos linzertorta egy-két nap múlva talán még finomabb. Így előre megsütheted.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezentúl a könnyű, omlós lekváros-rácsos linzertorta a te repertoárodból is kihagyhatatlanná válik. Akár különleges alkalmakra, ünnepekre is elkészítheted. Sárgabarack- vagy szilvalekvárral a legfinomabb. Kevés gyümölcspálinkával még különlegesebbé teheted a tésztát.

Lekváros-rácsos linzertorta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 12 dkg liszt
  • 12 evőkanál porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • kis üveg lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld egy nagyobb tálba a lisztet, vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd morzsold össze a vajjal. Közben add hozzá a tojássárgát, a cukrot, a tejfölt és a fahéjat. Gyorsan dolgozz, hogy a vaj ne olvadjon meg, különben nem lesz omlós a süti. Ha a tészta összeáll, formálj belőle két cipót, kétharmad-egyharmad arányban. Csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe egy órára.

Pihentetést követően a nagyobb cipót nyomkodd a kezeddel a vajjal kikent piteformába. Ügyelj, hogy az oldalára is kerüljön, és kend meg jól lekvárral. A kisebb tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd vágj belőle egyforma nagyságú csíkokat. Helyezd rácsszerűen a lekvárra. Ezeket a kis rudakat nem kell nagyon megnyomkodni. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süsd szép aranybarnára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük