Lekváros-rácsos linzertorta
A lekváros-rácsos linzertorta egy-két nap múlva talán még finomabb. Így előre megsütheted.
Ezentúl a könnyű, omlós lekváros-rácsos linzertorta a te repertoárodból is kihagyhatatlanná válik. Akár különleges alkalmakra, ünnepekre is elkészítheted. Sárgabarack- vagy szilvalekvárral a legfinomabb. Kevés gyümölcspálinkával még különlegesebbé teheted a tésztát.
Lekváros-rácsos linzertorta
Hozzávalók 12 szelethez
- 12 dkg liszt
- 12 evőkanál porcukor
- 12 dkg vaj
- 1 tojássárga
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csipet só
- kis üveg lekvár
Elkészítés:
Szitáld egy nagyobb tálba a lisztet, vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd morzsold össze a vajjal. Közben add hozzá a tojássárgát, a cukrot, a tejfölt és a fahéjat. Gyorsan dolgozz, hogy a vaj ne olvadjon meg, különben nem lesz omlós a süti. Ha a tészta összeáll, formálj belőle két cipót, kétharmad-egyharmad arányban. Csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe egy órára.
Pihentetést követően a nagyobb cipót nyomkodd a kezeddel a vajjal kikent piteformába. Ügyelj, hogy az oldalára is kerüljön, és kend meg jól lekvárral. A kisebb tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd vágj belőle egyforma nagyságú csíkokat. Helyezd rácsszerűen a lekvárra. Ezeket a kis rudakat nem kell nagyon megnyomkodni. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süsd szép aranybarnára.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept