Klasszikus lekváros linzerkarika
A lekváros linzerkarika frissen fogyasztva is kitűnő, de minél többet áll, annál puhább lesz.
Az osztrákok ugyanúgy magukénak tekintik a linzert, mint mi, magyarok és a walesiek. Azon viszont senki se vitatkozik, hogy az omlós, lekvárral összeragasztott, porcukorral megszórt tészta fantasztikus. Hogy ne legyen unalmas, a közepét kiszúrhatod körrel, virág- vagy csillagformával is.
A tökéletes linzertészta
Hozzávalók 50 darabhoz
- 40 dkg vaj
- 30 dkg rétesliszt
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 4 tojássárga
- 2 evőkanál tejföl
- 6 evőkanál lekvár
Elkészítés:
Morzsold a szobahőmérsékletű vajat a lisztbe. Keverd hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejfölt. Ha a tészta összeáll, formálj belőle cipót, majd tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsd 1 centi vastagra.
A tésztából körülbelül öt centis pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket. A felének a közepét pedig szaggasd ki jóval kisebb formával. Rendezd a linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 perc alatt süsd világosbarnára. Ha kihűlnek, óvatosan szedd ki a tepsiből, és lekvárral ragaszd össze a kétféle tésztát. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept