8 pikáns húspác kerti sütögetéshez

Ha már unod a szokásos só-bors kombinációt, és szeretnéd a grillsütést különlegesebbé tenni, akkor ezekkel a pácokkal biztosra mehetsz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hétvégi grillezésnek elengedhetetlen kelléke a fűszerek kavalkádjába áztatott husi. Ráadásul így finomabb és omlósabb lesz a hús is.

Akkor a legfinomabb a hús, ha egy éjszakán át hagyod a fűszereket dolgozni. Tedd a hűtőbe a bepácolt szeleteket, és csak a sütés előtt fél órával vedd ki.

Csípős pác

Hozzávalók:

  • 6 szál újhagyma
  • 2 csípős paprika
  • 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 1 evőkanál rum

A hozzávalókat dobáld bele a robotgépbe, és zúzd pépessé. Kend be vele a hússzeleteket, és hagyd állni őket a hűtőben pár óráig. A recept 4-5 szelet húshoz elegendő.

Paprikás-mustáros pác

Hozzávalók:

  • 1 csésze olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál tej
  • 2 teáskanál életízesítő
  • 1 teáskanál csípős paprika

Keverd össze a hozzávalókat, majd ezt kend rá a húsra, és hagyd egy kicsit állni, mielőtt kisütöd.

Barna pác

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál ketchup
  • 5 evőkanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz

A husikat egy éjszakán át hagyd állni a pácban. Körülbelül 8 szelet húshoz megfelelő.

Mézes-narancsos marinád

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál narancslé
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej apróra vágott hagyma
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű

Robotgéppel is elkészítheted, ha nem akarsz a hagymaaprítással vesződni. A sütés előtt 3-4 órával kend be vele a hússzeleteket, nagyjából 4 adagnyihoz elegendő mennyiség.

Pikáns pác

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 cl konyak vagy brandy
  • pár csepp Tabasco

A legegyszerűbb robotgépben elkészíteni, hogy a hagymákat jó apróra összezúzza.

Kínai pác

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál száraz sherry
  • 1-2 dl kínai tea
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 teáskanál bors
  • 2 gerezd szétnyomott fokhagyma

Az összetevőket keverd össze, és hagyd benne állni a húsokat.

Old John pác

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál húsleves
  • 2 evők Worcester-szósz
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 apróra tört babérlevél
  • csilipor
  • bors

Alaposan keverd össze a hozzávalókat.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Marokkói pác

Hozzávalók:

  • fél teáskanál sáfrány
  • 4 evőkanál citromlé
  • fél csomó apróra vágott korianderlevél
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál kömény
  • 9 evőkanál olívaolaj
  • fél teáskanál Cayenne-bors
  • fél kávéskanál só
  • 1 teáskanál paprika

Sütés előtt pár órával dörzsöld be a husikat a páccal, és hagyd állni, amíg rájuk nem kerül a sor.

Ezt is szeretjük