Így készül a házi krumplinudli
Hagyományos gazdaságos étel a krumplinudli, amit mostanában inkább gnocchiként ismerünk.
Ha tudsz krumplipürét készíteni, akkor szinte biztos, hogy a krumplinudli is menni fog, ne légy rest, próbáld ki!
Porcukorral elkevert mák vagy vajon pirított morzsa és házi lekvár a legjobb feltét ehhez a finomsághoz, de akár sós szószokkal is tökéletes.
Krumplinudli
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 10-15 dkg liszt - amennyit felvesz
- 1 tojás
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Egyáltalán nem lesz bonyolult feladat, ha még sohasem jártál a konyhában, mutatkozz be az edényeknek, és készítsd el ezt az ételt, egyszerű, nagyszerű, és a sikerélmény garantált. A krumplit főzd puhára, az eredeti nudlireceptek szerint héjában, de pucolás után is bedobhatod a vízbe, akkor nem kell várni, amíg kicsit kihűl utána, hogy eltávolítsd a héját. Tehát ha puhára főtt, és meg is hámoztad, törd össze, ahogy a krumplipüréhez kellene, aztán add hozzá a tojást, és kezdd el adagolni a lisztet.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Annyi fog kelleni, amitől szépen összeáll, és egy könnyen formálható tésztát ad. Ha ez is megvan, forralj ismét vizet egy lábasban, a tésztát pedig nyújtsd ujjnyi vastagra, vágj belőle csíkokat, majd azokból egységes méretű "kukacokat".
Amit levágtál, mehet is a forró vízbe, majd ha feljön a tetejére, szedd ki egy szűrőkanállal, és hagyd lecsepegni. Amikor mindegyik kész van, tálalhatod a kiválasztott feltéttel.
Villámgyors ételek pörgős napokra
Ha nincs sok időd, akkor is lehet finom a vacsora.