Így lesz ropogós a kovászos uborka

Hétvégén el is készítheted, meleg lesz

A nyár nagy kedvence, amit kezdő háziasszonyok sem rontanak el.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kovászos uborka elkészítése könnyebb, mint gondolnád. Érdemes most beszerezni friss uborkát a piacon, és néhány nap múlva már eheted is.

Kovászos uborka receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 kg közepes méretű uborka
  • 2 l víz
  • 15 dkg kenyér
  • 5 dkg só
  • 1 csomag kapor
  • 1 fej fokhagyma
  • 0,5 teáskanál bors
  • 2,5 literes üveg
Recept idők

Elkészítés:

Az üveget alaposan fertőtlenítsd ki. Mosd le a kaprot, majd jó alaposan, legalább négy-öt vízben a kovászolni való uborkát. A végeiből csípj le egy kicsit, hosszában vágj bele négy-négy csíkot. Ez azért szükséges, hogy a sós víz majd jól át tudja járni.

Először a kaprot tedd az üveg aljába, majd rendezd el benne az uborkákat is függőlegesen, szorosan egymás mellé. Tedd rá a megpucolt fokhagymagerezdeket és a borsot. 

Keverj két liter meleg vízhez körülbelül két evőkanál sót, öntsd az uborkára. Fontos, hogy teljesen ellepje. A tetejére pedig rakd a kenyeret. Az üveget fedd le, majd vidd ki napos helyre. Éjszakára is hagyd ott. Három nap múlva kóstold meg, ha elég sós, és az íze is jó, elkészült.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük