A hagyományos omlós Kossuth-kifli receptje - Nem nehéz megsütni

A Kossuth-kifli nem túl édes, a tésztája pedig semmilyen nehézséget nem jelent.

A hagyományos omlós Kossuth-kifli receptje - Nem nehéz megsütni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nemzeti ünnepen a Kossuth-kiflinél jobb sütit nem is tehetsz az asztalra. A népszerű édesség Pozsonyból, Palugyay Jakab Vasforrás nevű vendéglőjéből indult hódító útjára. Számos változata ismert. Ha az Aranytepsi blog szerzőjének, Papikné Veress Andreának a receptjét követed, egész biztos, hogy neked is tökéletesre sikerül.

Kossuth-kifli recept

Hozzávalók 26 szelethez

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg dió
  • 4 tojás
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő. Egy közepes, körülbelül 20x32 centis tepsit kenj ki vékonyan vajjal, és hintsd meg liszttel. A diót vágd durvára. A lisztben keverd el a sütőport, a tojásokat válaszd szét. A cukrokat keverd habosra a vajjal, majd add hozzá a tojások sárgáját. Szórd bele a sütőporos lisztet. A fehérjéket verd kemény habbá, és forgasd a masszába.

A tésztát simítsd az előkészített tepsibe, és szórd meg a dióval. Süsd meg 180 fokon alul-felül sütéssel 30 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd. Tehát szúrj a tésztába egy kést vagy hústűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Hagyd teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral szúrd ki a holdakat. Porcukorral meghintve kínáld.

Ezt is szeretjük