Szuperfinom körtés felfújt

Kellemesen lágy tészta, fűszeres gyümölcs

Ha eddig csak étteremben fogyasztottál körtés felfújtat, itt az ideje, hogy otthon is kipróbáld!

Szuperfinom körtés felfújt
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néhány szabály betartásával a különleges körtés felfújt sem fog ki rajtad. Ezzel a menő, őszi édességgel bárki előtt felvághatsz. Frissen, langyosan fogyasztva a legjobb. Szabó Veronika receptje neked is tetszeni fog. 

Körtés felfújt

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg sajt
  • 4 közepes körte
  • 3 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 2 babapiskóta
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 cl vilmoskörte pálinka
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A babapiskótát és a sajtot külön-külön reszeld le. A szufléformákat kend ki vajjal, majd szórd meg a babapiskótás morzsával. A puha, érett körtéket hámozd meg, a magházukat távolítsd el, és vékonyan szeleteld fel. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal keverd habosra egy habverővel, add hozzá a körtepálinkát, szitáld bele a lisztet, tedd hozzá a sót, a reszelt sajtot, a tejszínt, majd a körtét. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd  a masszába.

Oszd el a tésztát a kivajazott szufléformákba, és előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig süsd. Közben a sütő ajtaját ne nyitogasd, nehogy a hirtelen beáramló hideg levegőtől összeessen a felfújt. Körtepürével vagy vaníliás sodóval nagyon finom, de önmagában is tökéletes desszert.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük