kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Körtés-diós lepény

Omlós körtés-diós lepény
Nem ördöngösség elkészíteni

A körtés-diós lepényt már sütés közben megkívánod, hiszen az illata gyorsan belengi az egész lakást.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A körtés-diós lepény olyan élményt nyújt, amelynek senki sem tud ellenállni. Arról nem beszélve, hogy a tészta másnapra is omlós marad. Kard Éva kincset érő receptjét már most kezdd el sokszorosítani!

Körtés-diós lepény

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 4 körte
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 dkg kakaó
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 dl tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 40 perc

Elkészítés:

A körtét hámozd meg, vágd félbe, a magházat vájd ki. Vágd fel cikkekre, majd locsold meg a citromlével, és forgasd össze. Így nem kell attól tartanod, hogy a gyümölcs bebarnul. A vajat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és add hozzá a tejfölt. Rakd hozzá egyesével a tojásokat, és mindegyikkel alaposan dolgozd össze. Majd mehet hozzá a kakaó, a dió, végül pedig a sütőporral vegyített liszt. Ne lepődj meg, ha a massza sűrű.

A tepsit béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és egyenletesen simítsd el a tetejét. Rakd rá a cikkekre vágott körtét, és helyezd előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt süsd készre 170 fokon, majd tűpróbával teszteld. Ha beleszúrsz egy hegyes eszközt, és azt üresen húzod ki, biztos lehetsz abban, hogy elkészült.

A lekvárt állandóan kevergetve melegítsd forráspontig. Ha túl sűrű lenne, akkor önts hozzá kevés vizet. Még forrón egy ecsettel kend a süti tetejére. Hagyd egy kicsit a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeld át egy rácsra, és hűtsd ki egészen. Tálalás előtt szeleteld fel a lepényt, és szórd meg porcukorral.

Kihagyhatatlan almás sütik

Hagyományos, különleges, egyszerű és bonyolult édességet egyaránt találsz ebben a képes összeállításban. Mindegyik recept kipróbált és népszerű.

A tökéletes piskóta receptje

A piskóta rengeteg sütemény alapja, és önmagában is isteni, de sajnos nem egyszerű az elkészítése. Nézd meg videónkat, és soha többet nem esik össze a tésztád.

Még nincs hozzászólás

Klasszikus zserbó

A klasszikus zserbó akkor az igazi, ha hagyod állni egy-két napig. Addig persze dugd el mindenki elől.
Recept

Csokis-diós süti

Elég egyszer elkészíteni ezt a csokis-diós sütit ahhoz, hogy függőséget okozzon.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.