kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Könnyű, nyári gyümölcsös piskóták

Könnyű, nyári gyümölcsös piskóták
Tészta alaprecepttel

A nyár beköszöntével egyre több gyümölcsös finomságot készíthetsz. Próbáld ki piskótás receptjeinket!

Forrás: Femina.hu
2010.06.04.

Hivatalosan is itt a nyár, egyre több finom gyümölcsöt találhatsz a zöldségeseknél. Ne késlekedj, indulj a piacra, és szerezd be őket, hogy finomabbnál finomabb desszerteket készíthess belőlük.

A következőkben megtudhatod a tökéletes piskóta minden csínját-bínját, és egyúttal próbáld ki mennyei, gyorsan elkészíthető receptjeinket is. Hidd el, megéri a fáradozást.

A tökéletes piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.

Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

Vaníliás-barackos piskóta

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 50 dkg őszibarack
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 piskótatészta
  • cukor

Készítsd el a fenti recept alapján a piskótatésztát. A pudingport a csomagolásán leírtak szerint főzd meg. Az őszibarackot hámozd meg, és kockázd fel kisebb darabokra.

Egy mély tál aljába tépkedj piskótát, majd öntsd rá a puding egy részét, végül pedig szórd meg barackdarabokkal. Addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére puding kerüljön. Tedd hűtőbe néhány órára, hogy jól összeálljon, és már fogyaszthatod is.

Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor

A vajat a cukorral verd habosra, majd egyenként keverd hozzá a tojássárgákat. Szórd bele a sütőporral vegyített lisztet, majd óvatosan forgasd a masszához a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Egy tepsit vajazz ki, és öntsd bele a tésztát. A tetejét szórd meg kimagozott meggyel, és előmelegített sütőben süsd meg. Tálaláskor ízlésed szerint szórd meg porcukorral.

Ribizlis-vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 4 marék ribizli
  • 1 csomag sütőpor

A vajat a cukor felével verd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd hozzá. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bele a maradék cukrot, végül pedig forgasd a lisztes masszába. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és egyengesd el a tetejét. Szórd rá a tetejére a ribizlit, majd cukrozd meg. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a cukor karamellizálódik a tetején.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.