Könnyű, náthaűző hagymaleves

Ne kapjon el az influenza

A hagymaleves finom és egészséges, a vírusokkal teli időszakban érdemes gyakran fogyasztani.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagymaleves nemcsak finom, de nagyon egészséges is. Bár már nem röpködnek kemény mínuszok, azért jó, ha figyelmet fordítasz a náthára, és elkerülöd.

A franciák hagyományosan pirítóssal a tetején szolgálják fel, egy kis sajtot is rásütve, de, ha nem szereted, hogy átázik a kenyér, akkor mellé szolgáld fel.

Hagymaleves

Hozzávalók:

  • 1-2 liter zöldségleves
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 200 ml tejszín
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • só, feketebors, őrölt kömény
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

Körülbelül 40 perc, a pirítóssal együtt.

Elkészítés menete:

A megpucolt, negyedelt hagymákat vékonyan szeleteld fel, majd a felforrósított olajon öt percig párold.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Dobd hozzá a passzírozott fokhagymákat, majd szórj hozzá kevés lisztet, és pirítsd azzal együtt rövid ideig, de vigyázz, hogy a liszt ne égjen oda. Öntsd fel a zöldséglevessel, forrald fel, majd öt-hét percig lassú tűzön főzd.

Képek és receptek! Magyaros levesek, ahogy a nagyi csinálta

Nézegess képeket!

Elolvasom

A leveshez add hozzá a tejszínt, és még egyszer forrald fel. Sóval, borssal, köménnyel, kis cukorral ízesítsd. Petrezselyemmel megszórva tálald.

Ezt is szeretjük