Könnyű, gyümölcsös piték lédús nyári gyümölcsökből

A pitesütésre a legjobb alkalom a nyár, amikor is a legkülönbözőbb friss gyümölcsökből készítheted el a legfinomabb desszerteket.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár pitét lehet mirelit gyümölcsből és befőttből is készíteni, azért friss gyümölcsből az igazi. Nyáron erre rengeteg lehetőség van.

Különleges receptjeinkkel nem foghatsz mellé, sőt, garantáltan még a nagyi álla is le fog esni, hogy milyen finomat alkottál. Kösd fel a kötényed, és irány a konyha!

Egrespite

Hozzávalók:

  • 60 dkg egres
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál összetört babapiskóta
  • 1 tojás

A lisztet, a vajat, egy evőkanálnyi cukrot, a tojás sárgáját, valamint a vizet gyúrd össze. A kapott tésztát egy órán keresztül pihentesd hideg helyen. A tészta kétharmadát nyújtsd ki, és egy kerek sütőformát bélelj ki vele. Szurkáld meg, terítsd le egy sütőpapírral, és szórj babot a tetejére, hogy megmaradjon a forma. Előmelegített sütőben nagyjából 10 percig süsd. A megmaradt cukrot, a megtisztított egrest és a babapiskótát keverd össze. A megsült tésztáról szedd le a babot és a papírt, és a babapiskótás keveréket öntsd rá. A félretett tésztából sodorj csíkokat, és rácsozd be a sütemény tetejét. A tojásfehérjével kend meg a tetejét, és süsd készre.

Cseresznyés pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg cseresznye
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás

A lisztet a cukorral, a tejföllel, a sütőporral és egy tojással gyúrd össze. Tedd hideg helyre, és nagyjából 1-1,5 órát hagyd pihenni. Szedd két részre - az egyik legyen nagyobb -, és a nagyobbikat nyújtsd ki, majd helyezd egy tepsibe. A diót a zsemlemorzsával keverd össze, és szórd a tésztára. A kimagozott cseresznyével is tedd ezt, majd cukrozd meg a tetejét, és a kisebb, kinyújtott tésztával fedd le. Picit nyomkodd rá a gyümölcsre, és szurkáld meg villával a tetejét. Egy tojással kend meg, majd előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Barackos pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 dl víz
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg sárgabarack
  • 30 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A vajjal, a tojásokkal és a vízzel gyúrd össze. Csomagold folpackba, és fél órára tedd hűtőbe. A cukrot a tojásokkal, a tejszínnel és a pudingporral keverd össze. A barackot hámozd meg és szeleteld fel. A tészta kétharmadát nyújtsd ki, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy villával szurkáld meg, és öntsd rá a pudingos masszát. Tedd a tetejére a barackszeleteket, és a maradék tésztából gyúrt csíkokkal rácsozd be a tetejét. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Málnás pite

Hozzávalók:

  • 1 kg málna
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál málnalekvár
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • cukor

A málnát alaposan mosd meg, majd szórd meg ízlésed szerint cukorral, és tedd félre állni. A sütőporos lisztet a vajjal, a tojással és a tejföllel gyúrd össze, majd pihentesd hideg helyen 1-2 órát. Vedd a tésztát egy nagyobb, illetve egy kisebb részre, majd a nagyobbat nyújtsd ki, és tedd a tepsibe. Kend meg lekvárral, és szórd meg zsemlemorzsával. Szórd rá a málnát, illetve a porcukrot. A másik kinyújtott tésztaféllel fedd le a tetejét, szurkáld meg villával, és előmelegített sütőben süsd meg.

Ezt is szeretjük