Így készíts knédlit!

Szaftos húsokhoz a legjobb köret

A csehek jellegzetes étele a knédli, ha valamilyen szaftos ragut készítesz, ez való mellé!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A knédli nem a legegyszerűbb köret, amit az asztalra varázsolhatsz, de ha szeretsz a konyhában tevékenykedni, akkor nem lesz nagy feladat.

Ha csak kevesen - két-három fő - eszitek, érdemes lefelezned a megadott mennyiségeket, úgy is bőven elég lesz! Zöldfűszerekkel gazdagítva még finomabb, próbáld ki friss petrezselyemmel!

Knédli

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt - fele-fele arányban rétes- és búzaliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • olaj 
  • víz

Elkészítés ideje:

120 perc.

Elkészítés menete:

Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben, a cukor társaságában, amíg pedig felfut, mérd ki a többi hozzávalót. A lisztbe üsd bele a tojást, add hozzájuk a sót, és készíts magad mellé két-két és fél deci vizet.

Amikor felfutott az élesztő, add a liszthez azt is, majd gyúrd össze az egészet, a vizet pedig folyamatosan adagold, a cél egy könnyen formázható, közepesen lágy tészta. Gyúrd át jó alaposan, majd fedd le egy konyharuhával, és meleg helyen hagyd egy órát kelni. Ha ez letelt, és szépen feljött a tészta, lisztezett felületen sodord hengerré, majd vágd négy-öt egyenlő darabra, annak függvényében, hogy mekkora knédliket szeretnél.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hagyd így pihenni őket 10-15 percet, ez alatt előkészítheted a főzőalkalmatosságot. A knédlit gőz felett kell főzni, így szükséged lesz egy lábasra, forró vízzel töltve, és valamire, amin a gőz átjut, de knédli nem esik bele a vízbe.

Ha nincs más, állíts valamit az edénybe, ami megtart egy, az edénynél kisebb átmérőjű lapot, az tökéletesen megfelel majd. Amikor forr a víz, tedd erre a lapra a knédliket, majd fedd le az edényt, és negyed óra múlva vedd ki a már kész darabokat. 

Szaftos fogások a friss knédlihez

A knédli arra lett kitalálva, hogy lehessen vele tunkolni. Hogy a zamatos fogások még jobban essenek, összegyűjtöttünk pár ételt, amihez biztosan jó köret lesz a knédli.

A legfinomabb szaftos pörköltek és raguk

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük