A klasszikus kevert tészta receptje
A legjobb dolgok egyszerűen elkészíthetőek, erre kiváló példa a kevert tészta is.
A kevert tésztát pofonegyszerűen összedobhatod, ha kész van, nézz szét a hűtődben és a spájzban, és amihez kedved van, keverd nyugodtan bele, hiszen mindennel jól működik.
A hirtelen érkező vendégseregnek is kiváló megoldás, hiszen csak eltűnsz a konyhában tíz percre, utána már csak a kész sütiért kell majd beszaladnod, és tálalhatod is.
Kevert tészta
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanálnyi sütőpor
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A cukrot keverd simára a tojásokkal, majd szitáld bele a lisztet és a sütőport, és keverd ki masszává. Ha ez megvan, melegítsd fel a vajat, és add a tésztához, majd szép lassan kavargatva öntsd fel tejjel az egész matériát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Miután mindezzel elkészültél, keverd még bele az általad kiválasztott gyümölcsöt vagy akár csokoládét, aztán már mehet is az egész a sütőbe. 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20-25 perc alatt elkészül.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!
Mennyei sütemények temérdek gyümölccsel
A süteménynél egy jobb dolog van, a gyümölcsös sütemény, képgalériánkban találsz jó párat, süsd meg őket!
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcskenyér
- édességek
Foszlós, gyümölcsös püspökkenyér
- kuglóf
- édességek
Kuglóf vaníliasodóval
- barack
- édességek