kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Kijevi húsgolyó

Kijevi húsgolyók ropogós bundában
Így gyorsítsd fel a panírozást

Tuti ötlet rántotthús-rajongóknak! Nagy esély van arra, hogy a kijevi húsgolyó lesz a család új kedvence.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Az étteremben szívesen választasz az étlapról kijevi csirkét? Esetleg gyakran készíted el otthon is? Akkor ezt feltétlenül ki kell próbálnod! A nagy klasszikus új formában talán még több hívet szerez. Bár a kijevi húsgolyókkal kicsit több a macera, a panírozásra van egy bevált trükkünk, mutatjuk.

Kijevi húsgolyó

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 1 kg csirkemell
  • bors
Töltelékhez
  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • bors
Panírhoz
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A húst daráld le, vagy még jobb, ha eleve rábízod ezt a feladatot a hentesre. Ízesítsd sóval, borssal, és nedves kézzel formázz a masszából diónyi golyókat. A töltelék hozzávalóit is dolgozd össze, és készíts az előzőeknél kisebb gombócokat. 

A húsgolyót lapítsd el, rakj a közepébe tölteléket, majd nyomkodd rá a húsos masszát. Panírozd be a gombócokat a szokásos módon, először tedd a lisztbe, utána forgasd meg őket a tojásban, végül pedig rakd a zsemlemorzsába. Felgyorsíthatod a munkát, ha a lisztet és a morzsát egy zárható, mély edénybe öntöd, és egyszerre több golyót pakolsz bele, majd alaposan megrázogatod. 

Forrósíts olajat, ha serceg, rakd bele a húsokat. A közepesnél valamivel kisebb lángon süsd aranybarnára hét-kilenc perc alatt. Közben forgasd meg a gombócokat. Szedd ki őket egy papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le róluk. 

Újabb ötletek sajtos-csirkés fogásokra

A sajt és a csirke együtt már sokszor bizonyított. Nézd meg te is a legütősebb kombinációkat. Ezek az ételek bárhol megállják a helyüket.

Tudj meg mindent a panírozásról!

A magyar konyha egyik emblematikus része a bundázás vagyis a panír. Nemcsak a rántott húsnak van ruhája, de klönböző zöldségeknek és sajtoknak is. Nézd meg videónkat, és tanulj meg panírozni.

Még nincs hozzászólás

Sajtos rántott csirkemell

Ha szereted a különleges panírban készült húsokat, a fűszeres, sajtos rántott csirkemell nyerő lesz.
Recept

Bécsi szelet

Nem kell az osztrák fővárosig utaznod, ha valódi bécsi szeletre vágysz. Mutatjuk, hogyan lesz tényleg felülmúlhatatlan.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.