kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Kelkáposzta-főzelék

Ez a legfinomabb kelkáposzta-főzelék, amit eddig ettél

Rá sem bírtál nézni a menzán a kelkáposzta-főzelékre? Most adj neki még egy esélyt!

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Fontos lenne, hogy minél több kelkáposztát fogyassz, hisz tele van mindenféle fontos vitaminnal vagy ásványi anyaggal. Bebizonyítjuk, hogy a kelkáposzta-főzelék is lehet nagyon ízletes. Csodát tesz vele egy kis füstölt hús, és akár a főzőlevéből is önthetsz hozzá.

Kelkáposzta-főzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb fej kelkáposzta
  • 4 nagyobb krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • köménymag
  • bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, főzés: 40 perc

Elkészítés:

A kelkáposztát alaposan mosd meg, szeleteld fel. A krumplit pucold meg, vágd kockákra, és tedd fel annyi vízben főni, amennyi épp ellepi. Ha felforr, sózd, borsozd, add hozzá a köményt. Addig főzd, amíg minden puha nem lesz. Ez körülbelül 30 perc, majd készítsd el a rántást.

Egy lábosban hevíts olajat, tedd bele a lisztet, és addig kevergesd, amíg világosbarna nem lesz. Akkor reszeld bele a fokhagymát, egy perccel később vedd le a lángról, és rakd hozzá a pirospaprikát is. Majd engedd fel vízzel, és öntsd a káposztához. Addig ne hagyd abba a keverést, amíg a főzelék nem kezd sűrűsödni. Főzd még öt percig, és hússal együtt, meleg tálald.

A legfinomabb káposztás ételek

Szuperfinom, egészséges és változatos ételeket készíthetsz káposztából. A legjobb recepteket ebben a galériában találod!

Még nincs hozzászólás

Csalamádé recept

Gondolj már most a télre, tégy el házi csalamádét! Bátran pakolj bele mindenféle zöldséget a kertedből!
Recept

Házi savanyú káposzta

A házi savanyú káposzta ősszel és télen az egyik legfontosabb vitaminforrásunk lehet.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.