Kelbimbós csirkemell
Ne ragaszkodj a rántott húshoz, valami egyszerűbbet és kevesebb pepecseléssel járót is készíthetsz.
A kelbimbó egyrészt nagyon egészséges, másrészt nagyon finom, így aztán érdemes kihasználni, hogy novemberben és decemberben van a szezonja.
Ehhez az egytálételhez nem kell köretet készíteni, így nem szükséges sokat serénykedned hétvégén a konyhában.Kelbimbós csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg kelbimbó
- 4 csirkemellfilé
- 3 dl tejszín
- 20 dkg sajt
- 1 pritamin
- olívaolaj
- kakukkfű
- fehér bors
- só
A hagymát aprítsd fel, majd olajon pirítsd meg. A csirkemelleket csíkozd fel és sózd be, majd tedd a hagymára a csíkozott pritaminnal együtt. Fűszerezd kakukkfűvel és fehér borssal, és pirítsd meg. Olajozz ki egy tűzálló tálat, és tedd bele a megtisztított kelbimbót.
Erre tedd a pirított csirkét és paprikát. Keverd össze a tejszínt és a sajtot, majd öntsd nyakon az egészet ezzel a keverékkel. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd 30 percig.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- lecsó
Puha lecsós marhaszelet: szinte szétolvad a szádban
- csirke
- húsételek
25 perces ropogós csirkenyárs: sütőben is elkészítheted
- csirke
- húsételek