Kefirben pácolt csirkecomb - Minden eddiginél omlósabb lesz

Minél tovább pácolod a csirkecombokat, annál ízletesebbek lesznek. Nagyon népszerű fogás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kefirben pácolt csirkecombnak kiemelt helye lesz a családi kedvencek között. Percek alatt összedobod, viszont a pácolási időre szánj néhány órát. Az abbahagyhatatlan finomsághoz párolt zöldséget, salátát, rizst vagy a krumpli bármely változatát kínálhatod.
.

Kefirben pácolt csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 dl kefir
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 teáskanálnyi só
  • 2 fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A combokat mosd meg, és töröld szárazra. Egy műanyag edényben keverd össze a kefirt a sóval, a borssal, a paprikával, az olajjal és a majoránnával, majd nyomd hozzá a fokhagymát. Forgasd bele a húst, és az edényt lefedve hagyd a keverékben állni minimum négy órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod. 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, pakold bele a combokat. A maradék pácot öntsd rájuk, és told az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 40-45 percig, közben egyszer fordítsd át őket. Ha a combok puhák, de még nem elég pirosak, vedd magasabb fokozatra a sütőt, és pirítsd még 10-15 percig.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük