Kávékrémmel töltött csokis piskóta

Így jön fel a tészta szép nagyra

A könnyű, omlós, illatos kávés-csokis piskóta igazi boldogságbomba. Vesd be te is!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valaki rápillant a kávés-csokis piskótára, azt gondolhatja, hosszú időt töltöttél a konyhában. Pedig nincs sok munka ezzel a mutatós és finom sütivel. Amíg a tészta sül, összedobhatod a pompás krémet. Aki megkóstolja a lenyűgöző desszertet, nagyra értékeli.

Kávés-csokis piskóta

Hozzávalók 24 szelethez

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 8 tojás
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg étcsoki
  • 2 dl kávé
  • 2 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgáját kevés cukorral keverd habosra. A fehérjét verd kemény habbá, majd add hozzá a maradék cukrot. A csokit vízgőz felett olvaszd fel, öntsd a tojássárgájába. Óvatosan keverd bele a habot a sütőporral vegyített liszttel felváltva. Tedd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 20-25 percig. Közben legalább tíz percig ne nyisd ki az ajtót, mert akkor könnyen összeeshet.

A krémhez a frissen főzött kávét öntsd egy lábosba, add hozzá a lisztet, és kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Közben tedd bele a kis darabokra vágott csokit is, majd hűtsd ki. Addig a vajat gépi habverővel dolgozd jó habosra a cukorral, és forgasd a kihűlt kávés keverékhez. A piskótát vágd két részre, és tölts a két lap közé egy vastag krémes réteget. A maradékot pedig egyenletesen kend a süti tetejére. Megszórhatod kakaóporral, vagy díszítheted tetszés szerint. Rakd a hűtőbe legalább két órára, csak utána szeleteld fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük