kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Kariolkrémleves

Elronthatatlan krémes karfiolleves
30 perc alatt elkészül

A tejszín és a sajt különösen selymessé teszi az ízletes karfiolkrémlevest.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A rengeteg vitamint tartalmazó, szuperegészséges és népszerű zöldséget sokoldalúan felhasználhatod. Érdemes minél többször fogyasztani, mondjuk karfiolkrémleves formájában. A zamatos, kellemesen fűszeres fogással nem megy el sok időd.

Karfiolkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes karfiol
  • 15 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, főzés: 20 perc

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg alaposan, szedd rózsáira, a vastagabb szárrészeket vágd le. A hagymákat kockázd apróra, és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a karfiolt, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Szórd meg sóval, borssal ízlés szerint, kicsit később morzsold bele a húsleveskockát. Főzd körülbelül 15 percig.

Ha a karfiol puha, botmixerrel pürésítsd az egész levest. Utána tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald vele össze. Végül keverd hozzá a reszelt sajtot. Ha elolvad, a leves el is készült. Melegen, apróra vágott petrezselyemmel vagy pirítóssal kínáld.

Ízletes, kiadós levesek

A nagy klasszikusokat érdemes még tavaszig elkészíteni. Ezek a testre és a lélekre egyaránt kedvező hatással vannak.

A tökéletes galuska receptje

Egy jó pörkölthöz galuska dukál, és sokkal jobb, ha magad kevered és szaggatod ki, mintha a mirelitet választod. Eláruljuk, hogyan lesz sima és csomómentes a tészta.

Még nincs hozzászólás

Spárgakrémleves recept

Az egyszerű sprágakrémleves hidegen és melegen is nagyszerű.
Recept

Paradicsom-krémleves

Paradicsom-krémlevest nem lehet rosszat főzi. Ám ez minden eddigit leköröz! Győződj meg róla te is!
Recept
Változások és jogszabályok
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.