kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Olcsó, gyors és finom receptek

Olcsó, gyors és finom receptek
Karfiol variációk

A karfiol változatosan elkészíthető és nem hízlal. Próbáld ki receptjeinket! Az alakod biztosan nem bánja, az ízlelőbimbóidról nem is beszélve!

Szerző: jzs
Forrás: Informed

Karfiol chilimorzsában

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú karfiol
  • 1 l zöldségleves
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 kisebb chilipaprika
  • 3 szelet pirított kenyér
  • 4 dkg parmezán sajt
  • 6 dkg margarin
A karfiolt tisztítsd meg, és rózsáira szedve a zöldséglevesben 8 percig főzd, majd csepegtesd le. A petrezselymet és a chilit vágd apróra, a pirítóst morzsold szét, és keverd össze a reszelt sajttal. A petrezselymet és a chilit keverd bele az olvasztott margarinba, sózd meg. A karfiolt tedd kivajazott tűzálló formába, és önts alá egy kevés zöldséglevest. A sajtos morzsát vegyítsd a petrezselymes keverékkel, és szórd meg vele a karfiolt.
Sütőben 200 °C-on 15 percig süsd, míg a morzsa aranybarna lesz.

Sajtos karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • margarin
A rózsáira szedett karfiolt gőzben vagy forró, sós vízben főzd meg, szűrd le. Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, szórd meg a zsemlemorzsa felével, és oszd el rajta a karfiolrózsákat. Sózd meg, szórd be a maradék zsemlemorzsával. Öntsd rá a kikevert tejfölt, szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 40 percig süsd. Köretnek kiváló.

Ropogós karfiol őszibarackmártással

Hozzávalók:

  • 40 dkg karfiol
  • 10 dkg liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 tojásfehérje
  • 15 g lenmag
  • olaj a sütéshez
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis darab gyömbér
  • 40 dkg őszibarack - konzerv is lehet
  • 1 evőkanál ecet
A megtisztított karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd roppanósra. Közben készíts a lisztből a tojásfehérjével, a lenmaggal, 1 evőkanál olajjal, sóval és 1 dl vízzel palacsintasűrűségű tésztát, amit hagyj állni 45 percig.
A hagymát és a gyömbért vágd apró kockákra, és 1 evőkanál forró olajban párold üvegesre. Tedd bele a barackot, majd turmixold össze. Ecettel, sóval ízesítsd. A felforrósított olajban süsd ki a tésztába mártogatott karfiolrózsákat.

Ha szeretnél még több egészséges étel receptjével megismerkedni, akkor látogass el az Informed oldalára!

Tudj meg mindent a panírozásról!

A magyar konyha egyik emblematikus része a bundázás vagyis a panír. Nemcsak a rántott húsnak van ruhája, de klönböző zöldségeknek és sajtoknak is. Nézd meg videónkat, és tanulj meg panírozni.

Még nincs hozzászólás

Rántott karfiol

Sok volt a hétvégén a húsos étel? Akkor a rántott karfiol biztosan jólesik, főleg felturbósítva.
Recept

Karalábéleves

A vitamindús karalábéból nagyon ízletes levest készíthetsz, ami hidegen és melegen is kiváló.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.