A legjobb karácsonyi húsleves receptje

Holnapra lesz tökéletes

Bármilyen ünnepről is legyen szó, a díszes asztalon mindig jól mutat egy nagy tál húsleves.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gazdagon megrakott levest készítheted egészen hétköznapi alapanyagból, vagy az ünnepre való tekintettel valami igazán különleges húst is választhatsz hozzá.

A legkülönbözőbb levesbetétekkel kínálhatod, adhatsz hozzá cérnametéltet, de finom levesgyönggyel és az idehaza nem annyira megszokott, pedig nagyszerű palacsintatésztával is.

Karácsonyi húsleves

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhahús, lehetőleg csonttal - fartő, szegy, lábszár
  • 6-7 nagyobb sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 babérlevél
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér
  • 1 kis fej kelkáposzta fele
  • 10-12 szem feketebors
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A húst darabold három-négy nagyobb részre, tisztítsd meg, amennyiben szükséges, majd tedd egy jó nagy lábasba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a babérlevelek és a bors társaságában tedd fel a tűzhelyre, gyújts alá, és hagyd felforrni a vizet.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Amikor forrásnak indult, szedd le róla a habot, tedd bele a hagymát és a zellert, a tűzhelyet állítsd kis lángra, és hagyd fortyogni a leendő levest. Amikor két órája fő, add hozzá a többi zöldséget is, hangulatod szerint darabolva, némi só és a gyömbér társaságában.

Amikor minden megpuhult és a hús is átfőtt, vágd apróra a petrezselymet, és add hozzá azt is, majd kóstold meg a levest, ha valami hiányzik belőle, azt pótold, és már tálalhatod is.

Desszertek a finom leves után

Egy kiadós leves után nem is kell második fogás, csak valami ellenállhatatlan édesség.

Palacsinta, császármorzsa és a többiek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük