Karácsonyillatú forró csoki házilag
Kényeztesd szeretteidet karácsonyi forró csokival. Ezt tele gyomorral is örömmel bevállalja mindenki.
Ha a többfogásos ebéd vagy vacsora után már senki sem számít újabb élvezetre, hozakodj elő frissen készített, karácsonyi forró csokival. Add meg a módját, és kínáld ünnepi bögrében vagy pohárban.
Karácsonyi forró csoki
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg étcsoki
- 4 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 1/2 dl tejszín
- 1 rúd fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
- 1 csipet őrölt chili
- pillecukor
Elkészítés:
Öntsd egy lábasba a tejet és a tejszínt, add hozzá a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat és a chilit, majd alacsony lángon, kevergetve kezdd melegíteni. Ha felforr, tedd bele az apróra vágott, jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét, és sűrítsd be. A kevergetést ne hagyd abba.
A kész forró csokit öntsd bögrébe, és fogyasztáskor dobj bele pillecukrot. Ha még tovább akarod fokozni az élvezetet, tejszínhabot is nyomhatsz a tetejére. Díszítheted csokireszelékkel, kakaóval vagy őrölt fahéjjal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept