Karácsonyillatú forró csoki házilag

Minden vendég örülni fog

Kényeztesd szeretteidet karácsonyi forró csokival. Ezt tele gyomorral is örömmel bevállalja mindenki.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a többfogásos ebéd vagy vacsora után már senki sem számít újabb élvezetre, hozakodj elő frissen készített, karácsonyi forró csokival. Add meg a módját, és kínáld ünnepi bögrében vagy pohárban.

Karácsonyi forró csoki

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg étcsoki
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt chili
  • pillecukor
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy lábasba a tejet és a tejszínt, add hozzá a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat és a chilit, majd alacsony lángon, kevergetve kezdd melegíteni. Ha felforr, tedd bele az apróra vágott, jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét, és sűrítsd be. A kevergetést ne hagyd abba.

A kész forró csokit öntsd bögrébe, és fogyasztáskor dobj bele pillecukrot. Ha még tovább akarod fokozni az élvezetet, tejszínhabot is nyomhatsz a tetejére. Díszítheted csokireszelékkel, kakaóval vagy őrölt fahéjjal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük