kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Kapucíner süti

Kapucíner süti kétféle krémmel
Nem tudsz belőle eleget sütni

A kapucíner süti tökéletes az ünnepi asztalra. Mindenkinek nagyon fog ízleni.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A kapucíner süti alapja egy könnyű kevert tészta. Az egyszerű pudingból pedig néhány pillanat alatt két fantasztikus krémet készíthetsz. Kard Éva sütije a legkülönlegesebb alkalmakon is megállja a helyét. Hűvös helyen vagy hűtőben három-négy napig friss marad.

Kapucíner süti

Hozzávalók 24 szelethez:

Tészta hozzávalói
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 dkg kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor
Krém hozzávalói
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag instant kávé
Csokoládémáz hozzávalói
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 2 dkg vaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 40 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját dolgozd jó habosra a porcukorral, majd állandóan kevergetve csorgasd hozzá az olajat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a kakaóval, és szitáld a tojássárgás keverékhez. A fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd össze a masszával.

A tepsit béleld ki sütőpapírral, és egyenletesen simítsd bele a tésztát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tűpróbával teszteld a sütit. Tehát szúrj bele egy hegyes kést vagy hústűt, ha azt üresen húzod ki, a tészta elkészült. Sütőpapírral együtt emeld át egy rácsra. Amikor a tészta teljesen kihűl, óvatosan vágd ketté, és töltsd meg.

A krémhez a porcukrot dolgozd össze a vajjal, a pudingport pedig keverd simára a tejjel, és főzd sűrűre. Közben ne hagyd abba a keverést. Add a teljesen kihűlt pudingot a cukros vajhoz, majd oszd két egyenlő részre. Az egyik krémhez add a kakaót, a másikhoz a kávét.

Állítsd össze a sütit. Az egyik tésztát rakd vissza a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyenletesen kend el rajta a kávés krémet. Helyezd rá a másik lapot, arra mehet a kakaós keverék. Tedd hideg helyre, hogy a krém kissé megdermedjen.
A mázhoz a csokoládét tördeld kis darabokra, add hozzá a tejszínt és a vajat. Gőzfürdő felett, állandóan kevergetve olvaszd fel, majd hűtsd vissza. Az elkészült mázat óvatosan öntsd a sütemény tetejére, és egyenletesen simítsd el. Hagyd, hogy a csoki teljesen megdermedjen.

Bolti édességek házilag

Szereted a Kinder szeletet vagy a Bountyt? Próbáltad már otthon elkészíteni őket? Ha nem, feltétlenül nézd meg ezt az összeállítást, és rögtön kedvet kapsz hozzájuk!

Így készíts tökéletes tojáshabot!

A meregue-nek is nevezett sült tojáshab igazi koronája lehet a süteménynek. Videónkból kiderül, hogyan kell elkészíteni és kívül ropogósra, belül lágyra sütni.

Még nincs hozzászólás

Búrkifli

A búrkiflit érdemes otthon megsütni. Egyszerű, nagyon finom, és gyorsan elfogy.
Recept

Barackos fordított sütemény

Ez a barackos fordított sütemény kissé savanykás, kellően omlós. Kezdőknek is kifejezetten ajánlott!
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.