Így készül a házi kapros-túrós rétes

Tésztarecepttel

A kapor és a túró remekül illenek egymáshoz, rétesbe töltve pedig kiváló vendégváró fogást alkotnak.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a nagymamád nem tanította meg, akkor is érdemes legalább egyszer kipróbálnod, például egy esős délutánon, hogy milyen házilag készíteni, nyújtani a rétestésztát.

Egy laktató leves után vagy mellé, de akár sörkorcsolyának is tökéletesen alkalmas.

Kapros-túrós rétes

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg zsír
  • 3 dl langyos víz
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 kg rétesliszt
  • 1 evőkanálnyi ecet
  • só, olaj

Elkészítés ideje:

170 perc.

Elkészítés menete:

Végy egy nagy tálat, szitáld bele a lisztet, dobd bele a zsírt, üss bele egy tojást, és az egészet keverd sima masszává. Egy kancsóban oldj fel sót a vízben, és adagold hozzá az ecetet is. Ha ez megvan, apránként add a masszához, akkor vagy kész a dagasztással, ha a tészta könnyen nyújtható, és az edény falától is elválik, a dagasztáshoz érdemes robotgépet használnod. Miután ezzel végeztél, csinálj két-három cipót a tésztából, a tetejüket vékonyan kend be olajjal, majd egy deszkán letakarva pihentesd őket körülbelül 40 percig. Ha a tészta már puha és nyújtható, elkezdhetsz vele dolgozni.

A nyújtáshoz elengedhetetlen egy textildarab, régi terítő vagy konyharuha tökéletes a feladathoz. Szórd be alaposan liszttel, aztán először körkörösen lapítsd ki, majd húzd szét hártyavékonyságúra a tésztát. Akkor jó, ha már átlátszik rajta a terítő mintázata. A tésztát, amikor vékony, már csak a szélén fogd meg, majd a fennmaradó vastagabb részeket szedegesd le róla, hogy csak a papírvékony felületet töltsd majd a töltelékkel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Egy tálba szűrőn keresztül törd bele a túrót, add hozzá a tejfölt és a maradék tojást, keverd simára, sózd meg, törd bele a fokhagymát és a kaprot is, majd ismét keverd össze. A kihúzott tésztát nagyon vékonyan kend be olajjal, majd oszlasd el rajta a tölteléket. Tekerd fel a nyers réteseket, majd egy kivajazott tepsiben helyezd el őket, kenj a tetejükre is egy kis olajat, aztán 200 fokra előmelegített sütőben készítsd el őket nagyjából 45 perc alatt.

Hazai ízek, ahogy a nagyi csinálta

Imádod a magyar konyha remekeit? Nézz néhány ötletet képgalériánkból!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

toki pompos kicsi
  • hagyomány
  • húsételek

Töki pompos házilag

korozott lead
  • túró
  • saláták, zöldséges ételek

Krémes juhtúrós körözött

Ezt is szeretjük