Káposztás tészta házi recept szerint

Sok sajttal az igazi

A laktató és finom káposztás tészta telitalálat, ha ismerős, mégis különleges ízekre vágysz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van otthon kelkáposztád? Ha igen, máris kipróbálhatod ezt a pikáns fogást, hiszen a többi hozzávaló nagy valószínűséggel megtalálható a konyhaszekrényedben vagy a hűtődben. A káposztás tésztát pirított fenyőmaggal még különlegesebbé teheted. Az eredeti receptet Kard Éva küldte.

Káposztás tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 15 dkg szélesmetélt
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg trappista
  • 1 lilahagyma
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A lilahagymát pucold meg, és a baconnel együtt kockázd apróra. A megmosott kelkáposztát vágd fel tetszés szerint, de ne túl kicsire. Tedd egy serpenyőbe a bacont sülni. Amikor elkezd színesedni, add hozzá a hagymát, majd pár percig együtt pirítsd tovább. Rakd bele a felvágott kelkáposztát, ízlés szerint sózd, borsozd, és alaposan keverd össze. Néhány percig párold tovább, hogy a káposzta kicsit összeessen, majd önts alá kevés vizet. Ha puha, csipkedd bele a mozzarellát, reszeld bele a trappistát. Melegítsd össze, hogy a sajt szépen a káposzta és a bacon közé olvadjon.

Közben a tésztát bő, enyhén sós vízben főzd meg körülbelül hét perc alatt. Szűrd le, és forgasd össze a sajtos-baconos káposztával. Alacsony hőfokon melegítsd össze. Az elkészült tésztát rögtön szedd tányérra, majd reszelt sajttal megszórva tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük