Foszlós kalács, ahogy a nagyi sütötte annak idején

Húsvétkor szinte kötelező a kalács, de nemcsak a sonkához eheted, hanem lekvárral és kakaóval is elfogyaszthatod reggelire.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Biztosan emlékszel még a gyerekkori kakaó-kalács reggelikre, hogy milyen jó volt mártogatni a foszlós tésztát, és úgy enni.

Lepd meg te is a gyerekeket vagy magadat egy finom kaláccsal, mely ráadásul sokáig eláll, ha jól tárolod, konyharuhába csavarva.

Foszlós kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 dkg só
  • 1 tojás
  • 2 és fél dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 maroknyi mazsola

Elkészítés ideje:

Körülbelül másfél óra

Elkészítés menete:

Az élesztőt morzsold el két deci tejben. A vajat olvaszd fel, majd dolgozd össze a liszttel, a vajjal, az élesztős tejjel, a sóval és a tojás felével, végül pedig add hozzá a mazsolát is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Konyharuhával betakarva tedd 70 fokos sütőbe a tésztát, és hagyd kelni fél órát. Ezután formálj belőle három egyenlő vastagságú hurkát, majd fond be, és tedd vissza a sütőbe kelni addig, amíg a duplájára nem dagad. Ezután tekerd fel a sütő hőmérsékletét 150-180 fokra. Keverd össze a maradék tojást és a tejet, majd ha már negyed órája sül a kalács, kend meg vele a tetejét. Süsd 30-40 percig, néha megismételve a kenegetést.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük