Joghurtos-málnás süti

A krémje isteni, a tésztája omlós, pillanatok alatt elfogy

Így készítsd a frissítő, zselés édességet a családnak.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A joghurtos-málnás süti krémjéhez használj friss málnát, ha nincs kéznél, a mirelit is megteszi. Nyugodtan potyogtass pár szem cseresznyét, meggyet, epret is a málna mellé, ettől még finomabb lesz.

Joghurtos málnás süti

Hozzávalók 16 szelethez

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 7 evőkanálolaj
  • fél teáskanál szódabikarbóna

A krémhez

  • 50 dkg málna
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg zselatin
  • 3 dl natúr joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 1 dl víz
  • 1 csomag habfixáló

A tetejére

  • 3 dl málnaszörp
  • 3 teáskanál zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához válaszd szét a tojásfehérjét a sárgájától, majd a fehérjét a cukorral és egy csipet sóval verd kemény habbá. Csorgasd hozzá az olajat, majd add hozzá a szódabikarbónát, ettől lesz szép nagy a tészta, az olajtól pedig puhább és omlósabb. Dolgozd össze a masszát, majd szitáld hozzá a lisztet. Öntsd kivajazott tepsibe, és 25 percig süsd 170 fokon, elektromos sütőben 3-as fokozaton. Fontos, hogy az első tíz percben még véletlenül se nyisd ki a sütőajtót, mert a tészta összeesik. A végén végezz tűpróbát: ha a hústűre nem tapad a piskóta, a tészta kész, kiveheted a sütőből.

A krémhez először válogasd ki a málnát, a legszebb szemeket hagyd meg a süti tetejére díszítésnek. A többit a cukorral együtt főzd lassú tűzön, amíg pépes nem lesz. A zselatint a vízzel melegítsd meg, fontos, hogy ne forrald fel, mert akkor kocsonyássá válik, és nem tudod tovább használni. Keverd el a joghurttal, majd add hozzá a kihűlt málnapéphez. A lehűtött tejszínt verd fel a habfixálóval és a cukorral, majd add hozzá a joghurtos krémhez. Az így kapott krémet simítsd rá a kihűlt piskótára, és díszítsd a megmaradt legszebb málnaszemekkel.

A zselés mázhoz melegítsd fel a málnaszörpöt, majd keverd el benne a zselatint, és öntsd az időközben sűrűsödő, kihűlt krémre. Az elkészült sütit rakd hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük