kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Joghurtban pácolt csirkemell

Joghurtban pácolt sült csirkemell
Sok zöldséggel még jobb

A joghurtban pácolt csirkemellet képtelenség visszautasítani. Különleges, pikáns és finom.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A joghurtban pácolt csirkemell igazi adu ász. Tökéletes hétköznapra, hétvégére, ebédre, vacsorára, sőt, nagyobb vendégsereg fogadásakor is bevetheted. Készíthetsz hozzá friss salátát vagy hagyományos köretet. Szabó Veronika fogása hidegen és melegen is nagyon ízletes.

Joghurtban pácolt csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 kisebb cukkini
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg csiperke
  • 4 dl natúr joghurt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg szárított trombitagomba
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 teáskanál borsikafű
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, pácolás: 1 éjszaka, sütés: 40 perc

Elkészítés:

Sütés előtti este a csirkemellfilét mosd meg, vágd vékony szeletekre. Reszeld a joghurtba a fokhagymát, forgasd bele jól a húst. Fontos, hogy mindenhol érje a pác, majd tedd zárható edénybe. Legalább egy éjszakán át pihentesd a hűtőben.

Másnap a szárított gombát áztasd be. Ebből csak keveset használj, mivel nagyon intenzív az íze. A csiperkét tisztítsd meg, szeleteld fel. A cukkinit mosd meg, hámozás nélkül, hosszában vágd félbe, majd kisebb szeletekre. Az újhagymát megtisztítva karikázd fel. Serpenyőben vaj és kevés olívaolaj keverékén pirítsd meg az újhagymát, a gombát és a cukkinit pár perc alatt, majd add hozzá a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózd, borsozd. Mehet bele kevés borsikafű, kakukkfű, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Hagyd kicsit hűlni, majd keverd hozzá a tojást.

Az őzgerincformát béleld ki baconnel, két szeletet hagyj a tetejére. A húst vedd ki a joghurtból, simítsd le róla a felesleget, sózd és borsozd meg, tedd rá a bacont úgy, hogy mindent befedjen. A mélyedést töltsd ki a tejszínes zöldségmasszával. Rakd rá a csirkemellszeleteket és a maradék bacont. Helyezd egy nagyobb tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Hagyd kihűlni a húst, majd szeleteld fel. 

A legnépszerűbb csirkés ételek

A csirkés fogások mindig, mindenhol bevethetőek. Ezek ráadásul a legkedveltebbek, ne hagyd ki őket.

Még nincs hozzászólás

Krémsajtos csirkemell

A krémsajtos csirkemellet a töltött és a rántott húsok kedvelői is imádják.
Recept

Zöldséges csirkenyárs

A zöldséges csirkenyársat sütőben és kerti grillen egyaránt elkészítheted.
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.