kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

5 joghurttorta sütés nélkül

5 joghurttorta sütés nélkül

Egy kis keverés, egy kis kavarás és pépesítés, és máris öntheted a formába az istenien könnyű, gyümölcsös finomságokat, melyekkel bárkit elcsábíthatsz.

Szerző: Kiss Andrea
Forrás: Femina.hu
2009.04.24.

Az embernek sokszor nincs kedve órákat a konyhában tölteni, hogy édességgel bíbelődjön, főleg akkor, ha a főétel elkészítése már elvette a kedvét a sütéstől.

Sok olyan édesség akad, amit gyorsan el lehet készíteni, és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá.

Ezek többsége ráadásul igen egyszerű, így azok is bátran megpróbálkozhatnak vele, akik nem gyakorlott pitekészítők.

Egyszerű joghurttorta

Hozzávalók:

  • 5 dl gyümölcsjoghurt
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál étkezési zselatin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 zacskó tortazselé
  • gyümölcs

Keverd jól össze egy lábosban a cukrot és az étkezési zselatint, majd öntsd hozzá a joghurtot. Állandó keverés mellett forrald fel, és utána rögtön húzd le a lángról!

Hűtsd langyosra. Közben a tejszínből verj habot. A kemény habba keverd bele óvatosan a langyosra hűlt joghurtos keveréket. Vajazz ki egy kapcsos tortaformát, és öntsd bele a joghurtos habot. Tedd be a hűtőbe, míg meg nem szilárdul. Halmozz a tetejére gyümölcsöt, a legjobb, ha olyat választasz, amilyen a joghurt is. Készítsd el a gyümölcszselét a zacskón lévő leírás szerint, és öntsd langyosan a gyümölcs tetejére. Jól hűtsd le tálalás előtt!

Epres joghurttorta

Hozzávalók:

  • 5 dl joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 1 kiskanál vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • kevés zselatinpor
  • 30 dkg eper
  • 10 babapiskóta
  • 1 zacskó gyümölcsös tortazselé

A zselatint főzd fel két deci vízben, majd keverd össze a joghurttal, a tejszínnel, a vajjal, a cukorral és a pépesített eperrel. Az egészet langyosítsd meg, de ne mikróban. Egy edény alját rakd ki tördelt babapiskótával, és öntsd rá a masszát, ha már kicsit megszilárdult. Tedd hűtőbe, majd, ha megdermedt, rakd ki a tetejét félbevágott eprekkel. Készítsd el a gyümölcskocsonyát a rajta lévő használati utasítás szerint, majd öntsd a félig dermedt tortára. Pár óra hűtés után tálalható!

Vegyes gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók:

  • 1 csomag zselatin
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 evőkanál porcukor
  • 6 doboz gyümölcsjoghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs
  • 1 kivi
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg meggykompót
  • 30 dkg eper
  • babapiskóta

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • gyümölcsök
  • citromfűlevelek

A zselatint öntsd négy deci vízbe, forrald fel, és hűtsd langyosra. A tejszínbe keverd bele a fixálót és a porcukrot, majd verd fel. A gyümölcsjoghurtot keverd össze a vaníliás cukorral, keverd hozzá a zselatint és az apró kockákra vágott gyümölcsöket.
Az egészet óvatosan keverd hozzá a felvert tejszínhez.
A masszát öntsd egy kibélelt tortaformába, majd a tetejére tegyél babapiskótákat, de figyelj, hogy ne süllyedjenek le. A tortát fejjel lefelé kell kiborítani, így a piskóta az alján lesz. Tedd hűtőbe pár órára, majd borítsd ki, és díszítsd gyümölccsel és tejszínhabbal.

Narancsos joghurttorta

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 3 narancs
  • 4 dl natúr joghurt
  • 4 evőkanál zselatinpor
  • 4 teáskanál cukor vagy édesítőszer
  • a díszítéshez 2 narancs
  • fél csomag háztartási keksz
  • kevés vaj

A tejszínből verj kemény habot, és tedd félre. A joghurtot keverd habosra a cukorral. A narancsok levét facsard ki, és keverd össze egy deci vízzel. Egy kis tűzálló edénybe szórd bele a zselatinport, és öntsd rá a narancsos levet. Tíz percig hagyd állni. Ezután nagyon kis lángon melegítsd állandóan kevergetve folyósra. Ha már nem forró, keverd a joghurthoz. Végül forgasd bele a tejszínhabot, és az egészet öntsd bele egy folpackkal bélelt tortaformába. A kekszet daráld le, és keverd össze az olvasztott vajjal. A torta tetejét fedd be a vajas keksszel, majd a hűtőszekrényben dermeszd meg. Tálalás előtt borítsd ki a formából egy tálra, hogy a kekszes keverék az aljára kerüljön. Díszítsd narancsszeletekkel.

Betöltés...

Málnás joghurttorta

Hozzávalók:

  • 1 csomag zselatin
  • 2 dl tejszín
  • 40 dkg mélyhűtött málna
  • 1 nagy doboz joghurt
  • 20 dkg méz

A zselatint oldd fel egy deci vízben, és kis lángon melegítsd össze. Verd fel a tejszínt. A felengedett málnát villával törd össze, és keverd hozzá a joghurtot. Ezután keverd hozzá a mézet, a feloldott zselatint, a habbá vert tejszínt és egy marék egész málnaszemet. Öntsd folpackkal kibélelt tortaformába, és hagyd állni hűtőben 2-3 órát.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.