Ízletes, szaftos, 30 perces sült húsok

Kezdő háziasszonyoknak is!

Fél óra alatt megsütheted az alábbi ínycsiklandó húsokat, ráadásul akkor is biztosra mehetsz, ha nem vagy gyakorlott konyhatündér.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokszor érsz haza későn, és olyankor nincs kedved a konyhában sütni-főzni? Akkor próbáld ki sült húsos receptjeinket, melyek a lehető legkevesebb alapanyagból készülnek, mégis ízletes vacsorát kreálhatsz belőlük.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Körülbelül fél óra alatt mindegyik elkészül, de valószínűleg ennek az időnek a töredéke alatt el is fogynak. Koronázd meg a napod egy kiadós vacsorával!

Túrós sertésszűz

Hozzávalók:

  • 1 sertésszűz
  • 25 dkg túró
  • 2 teáskanál szárított kapor
  • olívaolaj
  • bors

A sertésszüzet szúrd fel, majd ízesítsd sóval, borssal. A túrót a kaporral keverd össze, majd töltsd bele a húsba. Pici olajjal kend meg a húst, és csomagold alufóliába. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg.

Bazsalikomos pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 filézett pulykamell
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • ételízesítő
  • bors

A pulykamellet kockázd fel, és pici olívaolajon pirítsd meg. Öntsd fel körülbelül 1 dl vízzel, majd a felsorolt fűszerekkel ízlés szerint ízesítsd. Amikor a víz elfő, és a hús már puha, süsd zsírjára, és már tálalhatod is.

Fokhagymás karaj

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • olaj
  • bors

A hússzeleteket klopfold ki. Ízlésed szerint sózd, borsozd őket, majd lisztbe forgasd bele. Némi olajon mindkét oldalukat süsd pirosra. Az apróra vágott fokhagymát szórd rá, és öntsd fel körülbelül fél deci vízzel. Fedd le, és hagyd, hogy megpuhuljon, majd, ha elfőtt a víz, süsd néhány percig fedő nélkül.

Citromos csirke

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 8 dkg liszt
  • 1 citrom
  • 3 evőkanál méz
  • csemege pirospaprika
  • 15 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld

A csirkemellfiléket vágd nyolc egyenlő szeletre, mártsd lisztbe, és a serpenyőben felolvasztott vajban süsd meg. Vedd le a tűzről, szórd meg sóval és pirospaprikával, öntsd le a mézzel, és locsold meg a citromlével. Tedd középmeleg sütőbe, és süsd 15 percig. A sütőből kivéve, helyezd tálra, és párolt rizzsel körítsd. A citromot karikázd fel, terítsd a hússzeletek tetejére, majd az egészet szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Mustáros tarja

Hozzávalók:

  • 5 szelet tarja
  • mustár
  • olaj

A tarjákat sózd be, majd kend meg mustárral. Hevíts fel egy serpenyőt egészen forróra, majd a hússzeleteket süsd ki hirtelen kevés olajon forró olajon fel. A tarját soha nem szabad kiklopfolni, mert különben nagyon megkeményedik sütés közben.

Ezt is szeretjük