kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Cukkínis lapcsánka, krokett, parmezános sült krumpli

Ha unod a krumplipürét
Izgalmas köretek az ünnepekre

A krumpli talán a legnépszerűbb köret, de kis időráfordítással nem kell, hogy unalmas legyen.

Forrás: Femina.hu
2012.12.11.

Ha úgy érzed, hogy feldobnád valamivel a megszokott vacsorákat, a körethez a legegyszerűbb nyúlnod, egy nagyon pici plusz energiaráfordítással rendkívül változatos formában készítheted el a főételek megszokott kísérő fogásait.

Szerencsére millióféleképp variálható az összes alap köret, tulajdonképp bármi eszedbe jut, próbáld ki, hibázni nem nagyon tudsz.

Parmezános sült krumpli

Hozzávalók:

  • 3-4 krumpli
  • 10 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg jó alaposan, mosd meg őket, majd enyhén sós vízben, félbevágva főzd közepesen puhára. Ezután tedd tepsibe, vágd be keresztben, szórj rá sót, borsot és fűszerpaprikát, valamint a reszelt parmezánt és egy darabka vajat minden darabra, majd told a sütőbe 15 percre, amíg megpirul.

Sajtos cukkínis lapcsánka

Hozzávalók:

  • 50 dkg hámozott cukkíni
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Nagyjából ugyanolyan, mint a tócsni, csak cukkíniből. Reszeld egy tálba a cukkínit, sózd és borsozd, add hozzá a tejfölt, a lisztet és a reszelt sajtot, valamint a tojást és szórd meg petrezselyemmel.

Keverd össze, majd formálj belőle kis érméket és süsd ki hirtelen forró olajban.

Krokett

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit egy kissé sós vízben főzd puhára, majd törd meg úgy, mintha pürét készítenél belőle. Ezután várj egy kicsit, hogy ne forrón kezdj vele dolgozni, majd üsd bele a tojást, add hozzá a lisztet apránként, ha már összeáll formálhatóvá, akkor nem kell belőle több. Ezután készíts kis golyókat, vagy hengereket, forgasd meg őket zsemlemorzsában és olajban süsd ki.

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Főzőiskola

Húsok minden mennyiségben

Ha már megvan, hogy milyen körettel leped meg a többieket, ki kell találnod azt is, hogy milyen húsétel mellé tálald, ebben segít képgalériánk.

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok
Képeken a legfinomabb fűszeres húsok
A tökéletes házi gyros receptjeÍnycsiklandó sültek7 recept vacsorára 30 perc alatt 17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényA 7 legjobb tojásos ételMilyen ételhez milyen bor illik?Csodás koktélok13 súlyos konyhai baki

Még nincs hozzászólás

Knédli receptje

Bár cseh nemzeti étel, valószínűleg idehaza is nagy népszerűségnek örvend a knédli, ami a valaha készült legjobb tunkoló is.
Recept

Szalvétagombóc

A kevesek által ismert szalvétagombóc, a knédlihez hasonlóan, a barna mártással jól nyakon öntött vadhúsok kísérője.
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.