Isteni gyümölcsös piskóta receptek

Használd ki, hogy a piacon még friss gyümölcsöt kapni, süss omlós, lágy piskótatésztát, és búcsúztasd édességgel a nyarat!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az ősz lassan beköszönt, szerencsére még kapható néhány finom nyári gyümölcs, sőt, némelyik még szeptemberben is érik. Ezekből készülnek a legfinomabb sütemények, így próbáld ki receptjeinket, melyekből mesés gyümölcsös piskótákat készíthetsz.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nincs más dolgod, mint kimenni a piacra, beszerezni 1-2 kg barackot, almát vagy éppen szilvát, és már sütheted is a remek édességet.

Márványos piskóta őszibarackkal

Hozzávalók:

  • 30 dkg rétesliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6-8 őszibarack
  • 3 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A lisztet a porcukorral, a tojásokkal, a lágy vajjal, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával keverd össze. Végül keverd hozzá a kakaóport is, és öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Hámozd meg az őszibarackokat, és vágd kisebb darabokra őket. Forgasd meg lisztben, és szórd rá a sütemény tetejére. Előmelegített sütőben süsd készre.

Körtés piskóta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom héja

A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a vajjal és a cukorral keverd ki. Szitáld bele a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, és add hozzá a citromhéjat is. A fehérjékből verj kemény habot, és óvatosan dolgozd a tésztához. A körték közepét vágd ki, a húsukat darabold fel. Forgasd meg lisztben, és szórd a süti tetejére, így nem süllyednek le a gyümölcsdarabok a tészta aljára. Előmelegített sütőben süsd meg, és porcukorral tálald.

Egyszerű almás piskóta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 3-4 alma

Egy tepsi alját szórd meg a cukor nagy részével, és helyezd rá a meghámozott, cikkekre vágott almát. Kanalazd a tetejére pici darabokban a vajat, és tedd sütőbe. Így az alma megpuhul, a cukor elolvad, és finom, karamellás réteget fog alkotni. Időnként forgasd meg az almát. A tojásokat a maradék cukorral keverd össze, és szitáld bele a lisztet. Alaposan keverd össze, és öntsd a megpuhult alma tetejére. Ha a tészta nem elég folyós, adj hozzá tejet is. Tedd vissza a sütőbe, és süsd készre. Ha kihűlt, borítsd tálcára, így felülre kerül a karamellizálódott réteg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Meggyes-túrós piskóta

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 50 dkg túró
  • 8 közepes szilva
  • 1 csomag zselatin
  • 1 citrom
  • cukor ízlés szerint

A tojást válaszd ketté. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süsd készre.

A túrót villával törd össze, adj hozzá ízlésed szerint cukrot, reszeld bele a citrom héját, és keverd össze. A kihűlt piskóta tetejét kend meg a túrós masszával, majd fedd be a kimagozott, felszeletelt szilvával. Készítsd el a zselatint a csomagolásán leírtak alapján, és öntsd a gyümölcsök tetejére. Tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük