Isteni gyümölcsös piskóta receptek

Használd ki, hogy a piacon még friss gyümölcsöt kapni, süss omlós, lágy piskótatésztát, és búcsúztasd édességgel a nyarat!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az ősz lassan beköszönt, szerencsére még kapható néhány finom nyári gyümölcs, sőt, némelyik még szeptemberben is érik. Ezekből készülnek a legfinomabb sütemények, így próbáld ki receptjeinket, melyekből mesés gyümölcsös piskótákat készíthetsz.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nincs más dolgod, mint kimenni a piacra, beszerezni 1-2 kg barackot, almát vagy éppen szilvát, és már sütheted is a remek édességet.

Márványos piskóta őszibarackkal

Hozzávalók:

  • 30 dkg rétesliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6-8 őszibarack
  • 3 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A lisztet a porcukorral, a tojásokkal, a lágy vajjal, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával keverd össze. Végül keverd hozzá a kakaóport is, és öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Hámozd meg az őszibarackokat, és vágd kisebb darabokra őket. Forgasd meg lisztben, és szórd rá a sütemény tetejére. Előmelegített sütőben süsd készre.

Körtés piskóta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom héja

A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a vajjal és a cukorral keverd ki. Szitáld bele a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, és add hozzá a citromhéjat is. A fehérjékből verj kemény habot, és óvatosan dolgozd a tésztához. A körték közepét vágd ki, a húsukat darabold fel. Forgasd meg lisztben, és szórd a süti tetejére, így nem süllyednek le a gyümölcsdarabok a tészta aljára. Előmelegített sütőben süsd meg, és porcukorral tálald.

Egyszerű almás piskóta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 3-4 alma

Egy tepsi alját szórd meg a cukor nagy részével, és helyezd rá a meghámozott, cikkekre vágott almát. Kanalazd a tetejére pici darabokban a vajat, és tedd sütőbe. Így az alma megpuhul, a cukor elolvad, és finom, karamellás réteget fog alkotni. Időnként forgasd meg az almát. A tojásokat a maradék cukorral keverd össze, és szitáld bele a lisztet. Alaposan keverd össze, és öntsd a megpuhult alma tetejére. Ha a tészta nem elég folyós, adj hozzá tejet is. Tedd vissza a sütőbe, és süsd készre. Ha kihűlt, borítsd tálcára, így felülre kerül a karamellizálódott réteg.

Meggyes-túrós piskóta

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 50 dkg túró
  • 8 közepes szilva
  • 1 csomag zselatin
  • 1 citrom
  • cukor ízlés szerint

A tojást válaszd ketté. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süsd készre.

A túrót villával törd össze, adj hozzá ízlésed szerint cukrot, reszeld bele a citrom héját, és keverd össze. A kihűlt piskóta tetejét kend meg a túrós masszával, majd fedd be a kimagozott, felszeletelt szilvával. Készítsd el a zselatint a csomagolásán leírtak alapján, és öntsd a gyümölcsök tetejére. Tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük