Isteni csirkehúsos ételek

Gyümölcsös nyári rozékhoz

A csirkehús önmagában is főnyeremény, de a legjobb, ha mellé egy kis frissítő, gyümölcsös nyári rozé is párosul.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régen nagyon szigorúan megszabták, hogy melyik húshoz milyen bor illik, fehér húshoz csak fehérbort adtak, vöröshöz pedig csak vöröset. Ez az idők során változott, és ma már sokkal lazábbak a szabályok.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

A következő csirkés receptek elkészítése nem bonyolult, sőt, gyorsan megvannak, és ráadásként kiválóan passzolnak a gyümölcsös rozékhoz. Próbáld hát ki receptjeinket, és lepd meg párod egy gyertyafényes vacsorával!

Csirkehúsos penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 40 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • olaj

A csirkemellet csíkozd fel, majd a vajon hirtelen süsd meg. Amikor megsült, ízlésed szerint sózd meg, öntsd fel pici vízzel, és párold puhára. Ekkor öntsd rá a tejszínt, szórd bele a reszelt sajtot, ízesítsd borssal és szerecsendióval. Végül a kifőzött tésztával keverd össze, és már tálalhatod is.

Gombás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 5 dl húsleves
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • bors

A húst darabold fel. A finomra metélt hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd tedd rá a húst, és öntsd fel a levessel. Amikor már majdnem teljesen puha, öntsd hozzá a bort is. A lisztet a tejföllel keverd össze, ízlés szerint sózd, borsozd, majd add a húshoz. Ha besűrűsödött, az olajon megpárolt gombát is keverd hozzá, és spagettivel tálald.

Mediterrán csirkemell

Hozzávalók:

  • 15 dkg fetasajt
  • 3 dl paradicsompüré
  • 3 paradicsom
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 dl húsleves
  • mediterrán fűszerkeverék

A fűszerkeveréket önts egy tálba, és a kettévágott csirkemelleket forgasd bele. Tedd őket egy zacskóba, és picit klopfold meg. Vedd ki a zacskóból, és egy kivajazott tűzálló tálba tedd bele. A paradicsomot szeleteld fel, és tedd a tetejére. Öntsd rá a paradicsompürét, a levest, és morzsold a tetejére a fetát. Fóliával fedd le a tetejét, és előmelegített sütőben nagyjából fél óráig süsd. Ekkor vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Krumplipürével tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csirkecomb mustárszószban

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

A csirke bőrét szedd le, majd a húst sózd, borsozd. A mustárt a tejszínnel keverd össze, és ízlésed szerint ízesítsd. Az olajat hevítsd fel, és a csirke mindkét oldalát pirítsd meg. Öntsd rá a mustáros masszát, és párold puhára a húst.

Ezt is szeretjük