kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Isteni csirkehúsos ételek

Isteni csirkehúsos ételek
Gyümölcsös nyári rozékhoz

A csirkehús önmagában is főnyeremény, de a legjobb, ha mellé egy kis frissítő, gyümölcsös nyári rozé is párosul.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2010.07.03.

Régen nagyon szigorúan megszabták, hogy melyik húshoz milyen bor illik, fehér húshoz csak fehérbort adtak, vöröshöz pedig csak vöröset. Ez az idők során változott, és ma már sokkal lazábbak a szabályok.

Milyen ételhez milyen bor illik?
Milyen ételhez milyen bor illik?
A tökéletes házi gyros receptjeKépeken a legfinomabb fűszeres húsok7 isteni tészta, amit mindenki szeretÍnycsiklandó sültekCsodás koktélokFinomságok a hidegben7 recept vacsorára 30 perc alatt Isteni tészták minden napraA legfinomabb olasz ételek receptjei14 csodás étel krumplival

A következő csirkés receptek elkészítése nem bonyolult, sőt, gyorsan megvannak, és ráadásként kiválóan passzolnak a gyümölcsös rozékhoz. Próbáld hát ki receptjeinket, és lepd meg párod egy gyertyafényes vacsorával!

Csirkehúsos penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 40 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • olaj

A csirkemellet csíkozd fel, majd a vajon hirtelen süsd meg. Amikor megsült, ízlésed szerint sózd meg, öntsd fel pici vízzel, és párold puhára. Ekkor öntsd rá a tejszínt, szórd bele a reszelt sajtot, ízesítsd borssal és szerecsendióval. Végül a kifőzött tésztával keverd össze, és már tálalhatod is.

Gombás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 5 dl húsleves
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • bors

A húst darabold fel. A finomra metélt hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd tedd rá a húst, és öntsd fel a levessel. Amikor már majdnem teljesen puha, öntsd hozzá a bort is. A lisztet a tejföllel keverd össze, ízlés szerint sózd, borsozd, majd add a húshoz. Ha besűrűsödött, az olajon megpárolt gombát is keverd hozzá, és spagettivel tálald.

Mediterrán csirkemell

Hozzávalók:

  • 15 dkg fetasajt
  • 3 dl paradicsompüré
  • 3 paradicsom
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 dl húsleves
  • mediterrán fűszerkeverék

A fűszerkeveréket önts egy tálba, és a kettévágott csirkemelleket forgasd bele. Tedd őket egy zacskóba, és picit klopfold meg. Vedd ki a zacskóból, és egy kivajazott tűzálló tálba tedd bele. A paradicsomot szeleteld fel, és tedd a tetejére. Öntsd rá a paradicsompürét, a levest, és morzsold a tetejére a fetát. Fóliával fedd le a tetejét, és előmelegített sütőben nagyjából fél óráig süsd. Ekkor vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Krumplipürével tálald.

Csirkecomb mustárszószban

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

A csirke bőrét szedd le, majd a húst sózd, borsozd. A mustárt a tejszínnel keverd össze, és ízlésed szerint ízesítsd. Az olajat hevítsd fel, és a csirke mindkét oldalát pirítsd meg. Öntsd rá a mustáros masszát, és párold puhára a húst.

Még nincs hozzászólás

4 isteni, sajtos csirkemell recept

A szokásos párolt, fűszerezett csirkemelleket felejtsd el, és próbáld ki sajtos receptjeinket, melyekből isteni ebédet vagy vacsorát készíthetsz.
Recept

4 omlós töltött hús - A szombati ebédhez

Ha már unod a sima sült vagy rántott húst, próbáld ki töltött receptjeinket, és lepd meg a családot egy remek, kiadós ebéddel!
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.