Süss otthon kenyeret
Ha nincs otthon kelesztő- és sütőgéped, akkor is kiváló kenyeret süthetsz egy régi ír recept alapján, amit most megmutatunk neked.
A szódás kenyér receptje az ír háztartásokban nagyon régóta ismeretes, a legkülönfélébb ízekben készítik a háziasszonyok, találd meg te is a kedvenc kombinációdat.
Bármilyen zöldséggel, vagy akár magvakkal is variálhatod, hibázni nem tudsz, a végeredmény mindig finom, ropogós kenyér lesz.
Ír szódás kenyér
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
- 2,5 dl joghurt
- 2 teáskanál cukor
- só
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Kezdetnek mérd ki a lisztet egy tálba, majd keverd el a szódabikarbónával. Add hozzá a joghurtot, majd a cukrot és ízlésednek megfelelő mennyiségű sót. A joghurt minőségétől függ, hogy kell-e még egy kis lisztet hozzáadnod, a lényeg az, hogy egy könnyen formálható, picit ragacsos masszát kapj. Addig gyurmázd, amíg kis cipó formát nem kapsz, ne ijedj meg, tényleg kicsi lesz, de a sütőben szépen átalakul.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ha kész a cipóforma, végy elő egy tepsit, az aljára tégy sütőpapírt, majd pár csepp olajat kenj szét rajta, tedd a tepsibe a cipót, majd told 25 percre a sütőbe, 180 fokra. Ha kész, szép barna kérge kell, hogy legyen, előfordulhat, hogy tovább kell sütnöd, nem minden sütőben készül el ennyi idő alatt.
Tészta mindenek felett!
Ha mindent szeretsz, amiben tészta van, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- reggeli
- csirkemáj
Májpástétom házilag
- krumpli
- magyaros
Krumpliprósza, tócsni, lapcsánka
- nyár
- befőzés