Ínycsiklandó sajttal töltött pulykamell
Sokkal különlegesebb, mint az unalmas, panírozott pulykatallér, és még a konyhát sem büdösíti be az olaj a készítésekor.
A pulyka nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető húsok közé, de nem kell feltétlenül egyben megsütnöd, elég, ha a combját töltöd meg.
A sajt és a spenót remekül illik egymáshoz és a pulykahúshoz is. A pirosra sütött comb mellé adj egészben sült krumplit.
Spenótos sajttal töltött pulykamell
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamellfilé
- 25 dkg ementáli
- két marék spenót
- vaj
- étolaj
- só
- őrölt szerecsendió
A pulykamellet a hártya mentén vágd ketté, és sózd be. A reszelt sajtot keverd össze a vajjal és az apróra vágott spenóttal, nem baj, ha darabos lesz, de valamennyire kenhető legyen. A pulykamellekbe vágj kis zsebeket, és ebbe töltsd bele a sajtos masszát, majd hústűvel tűzd meg.
Olajozz ki egy tepsit, tedd rá a húsokat, told közepes lángon előmelegített sütőbe, és süsd 45-50 percen keresztül, először alufólia alatt, majd az utolsó 15 percben hagyd pirulni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- pörkölt
Egyszerű csirkepörkölt zöldséggel
- pulyka
- dinnye