kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Így lesz tökéletes a tatárbifsztek

Így lesz tökéletes a tatárbifsztek

Igazi ragadozóknak való étel a nyers, mégis nagyon ízletes marhahúsból készült étel. Titka a jó minőségű húsban rejlik, amin ne spórolj!

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2011.01.29.

A tatárok a legenda szerint a nyereg alatt puhították a húst, és valószínűleg nyersen fogyasztották, talán innen ered a tatárbifsztek elnevezés. A nyers hús gondolata sokakat taszít, de elég egyszer megkóstolni ezt a különlegességet, hogy megértsd, miért népszerű.

Fontos, hogy a tatárbifsztekhez nagyon jó minőségű húst vásárolj, megbízható hentestől vedd meg. Ha nincs kedved otthon bajlódni, akkor daráltasd le vele kétszer a húst.

Tatárbifsztek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg bélszín
  • 1 tojás fejenként
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors

A húst daráld le, ha nem tette meg a hentes, de figyelj ara, hogy a daráló tökéletesen tiszta legyen. A hagymát aprítsd fel, a fokhagymát passzírozd át, majd keverd össze a hússal és a fűszerekkel.

A tojásokat törd fel, és válaszd ketté. Többféleképpen is szervírozhatod a tatárbifszteket, összekeverheted a tojássárgájával, de formálhatsz a húsba kis mélyedést és abba is beleteheted.

Készíts elő mellé sok pirítóst, sót, borsot, újhagymát vagy lilahagymát, így mindenki összekeverheti ízlése szerint a dolgokat.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültekMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt 17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövény

Még nincs hozzászólás

Zsírjában eltett libamáj - Ajándéknak sem utolsó

Ha van valaki a környezetedben, aki odavan a különleges ételekért, akkor a saját zsírjában eltett libamáj tökéletes ajándék lehet neki.
Recept

Sült oldalas - Így süsd meg!

Ha szereted a zsírosabb húsokat, akkor nyugodtan süss szombati ebédnek oldalast, ami azért is jó, mert a sütőben nem kell felügyelned.
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.