kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Így lesz tökéletes a tatárbifsztek

Így lesz tökéletes a tatárbifsztek

Igazi ragadozóknak való étel a nyers, mégis nagyon ízletes marhahúsból készült étel. Titka a jó minőségű húsban rejlik, amin ne spórolj!

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2011.01.29.

A tatárok a legenda szerint a nyereg alatt puhították a húst, és valószínűleg nyersen fogyasztották, talán innen ered a tatárbifsztek elnevezés. A nyers hús gondolata sokakat taszít, de elég egyszer megkóstolni ezt a különlegességet, hogy megértsd, miért népszerű.

Fontos, hogy a tatárbifsztekhez nagyon jó minőségű húst vásárolj, megbízható hentestől vedd meg. Ha nincs kedved otthon bajlódni, akkor daráltasd le vele kétszer a húst.

Tatárbifsztek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg bélszín
  • 1 tojás fejenként
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors

A húst daráld le, ha nem tette meg a hentes, de figyelj ara, hogy a daráló tökéletesen tiszta legyen. A hagymát aprítsd fel, a fokhagymát passzírozd át, majd keverd össze a hússal és a fűszerekkel.

A tojásokat törd fel, és válaszd ketté. Többféleképpen is szervírozhatod a tatárbifszteket, összekeverheted a tojássárgájával, de formálhatsz a húsba kis mélyedést és abba is beleteheted.

Készíts elő mellé sok pirítóst, sót, borsot, újhagymát vagy lilahagymát, így mindenki összekeverheti ízlése szerint a dolgokat.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültekA legfinomabb szaftos pörköltek és raguk13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt Milyen ételhez milyen bor illik?17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Még nincs hozzászólás

Ropogós, mégis omlós malacsültek

A malacsült ínycsiklandó illatának ellenállni nagyon nehéz. Hát még akkor, ha nemcsak az illata fenséges, hanem az íze is mennyei.
Recept

Sült oldalas - Így süsd meg!

Ha szereted a zsírosabb húsokat, akkor nyugodtan süss szombati ebédnek oldalast, ami azért is jó, mert a sütőben nem kell felügyelned.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.