kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Így készül a tökéletes marhapörkölt

Így készül a tökéletes marhapörkölt
Bográcsban az igazi

Ha jó idő van, vedd elő a régen látott bográcsot. Egy kiadós marhapörkölt elkészítése nem ördöngösség.

Szerző: Faragó Lili
Forrás: Femina.hu
2011.07.02.

Ha valamilyen különleges ebédre vágysz, vedd elő a bográcsot a fészer mélyéről, rakj tüzet, és készíts egy kiadós marhapörköltet.

A szabad tűzön főzött étel klasszisokkal finomabb, mint tűzhelyen készült társa, ráadásul kerti partikon, nagy családi összejöveteleken is kiváló fogás lehet.

Ha szereted a magyaros ízeket, akkor próbáld ki receptünket, meglátod, nem fog csalódást okozni!

Marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg lábszár
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • olaj
  • köménymag

A vöröshagymát aprítsd fel, majd az olajon dinszteld meg. A felkockázott húst szórd rá, sózd meg és fehéredésig pörköld. Várd meg, amíg kevés levet ereszt, szórd meg pirospaprikával, köménymaggal, végül öntsd fel vízzel.

Ügyelj rá, hogy ne ázzon bő lében, viszont mindig legyen alatta valamennyi víz, nehogy odaégjen. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, add a pörkölthöz a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát is. Főzd teljesen készre, és már tálalhatod is.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültekMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt A legkedveltebb hazai specialitások17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

3 hozzászólás
kismukk32       2012-06-18 19:20
4.
Ui: Én tudom mi a fészer!! :)))))) Üdv: Zsuzsi
válasz a 3. kommentre (kismukk32 - 06-18)
kismukk32       2012-06-18 19:18
3.
Igaz, csak meg erősíteni tudom! Olajjal pörköltet? A legnagyobb szentségtörés,mint minden bográcsos ételnél, főleg ha igazi magyar ételről van szó. Én ha lehet füstölt szalonnával kezdem a dolgot nagyon finom lesz a végeredmény, vagy zsírral. Víz hel... tovább »
válasz a 2. kommentre (Pontifex - 06-18)
Pontifex       2012-06-18 18:37
2.
Üdv!   Ez a recept több sebből vérzik!   A Femina olvasók közül, kétlem, hogy sokan tudnák, mi is az a fészer. A bográcsban főzés pedig nem megy csak úgy sitty-sutty, azt tanulni kell. A tűzrakásról és a tüzifa kiválasztásáról nem is beszélve.  ... tovább »
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.