Így készül a tökéletes házi hamburger

A gyorséttermek hamburgere nem éppen a legegészségesebb étel, de, ha ragaszkodsz a buciba csomagolt finomsághoz, készítsd el te magad!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hamburger talán az egyik legismertebb étel a földkerekségen, melynek egyszerűen lehetetlen ellenállni.

Ha azonban mégsem fogyasztod szívesen a gyorséttermek tartósítószerrel készült egészségtelen változatát, próbáld ki házilag összedobható receptünket, melyben nemcsak a zsemle- és húspogácsa-készítés fortélyait lesheted el, de még tippeket is adunk, hogy mivel bolondítsd meg a kész változatot!

Hamburgerzsemle

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 teáskanál só
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás

Az élesztőt pici cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, majd az élesztővel, a cukorral és a sóval gyúrd össze. Tedd meleg helyre, és nagyjából háromnegyed órán át keleszd. Oszd a tésztát hat részre, és formázz belőle bucikat, majd hagyd állni még fél órát. A tojást kevés vízzel keverd össze, és a zsemlék tetejét kend meg vele. Előmelegített sütőben süsd meg a bucikat.

Húspogácsa

Hozzávalók:

  • 1 kg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 2 kiskanál őrölt kömény
  • 2 kiskanál őrölt koriandermag
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • olívaolaj
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. A marhahúst keverd hozzá, majd szórd bele a fűszereket is. Add hozzá a tojást, és dolgozd össze a masszát. Oszd hat részre, majd felhevített olívaolajon negyed óra alatt süsd készre a pogácsákat. Itasd le a felesleges zsiradékot a húsról, és tedd félre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Hamburger

Hozzávalók:

  • 6 hamburgerzsemle
  • 6 hamburgerhús
  • 2 paradicsom
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 kígyóuborka
  • néhány levél jégsaláta
  • ketchup
  • mustár

A hamburgerzsemlét vágd ketté. Ha még meleg, akkor már rögtön kezdheted is rárétegezni a hozzávalókat, ha viszont már kihűlt, mikrohullámú sütőben kicsit melegítsd meg. Az alsó felét kend meg mustárral, majd fektess rá egy levél salátát. Helyezd rá a húst, néhány szelet uborkát, paradicsomot, hagymát, majd a tetejét locsold meg ketchuppal, és már fogyaszthatod is. Ízlésed szerint csalamádéval, sajttal vagy bármilyen finomsággal gazdagíthatod.

Ezt is szeretjük