Így készül a négysajt mártás, avagy a quattro formaggi

15 perc alatt kész a vacsora

A négysajtos mártás nagyon egyszerű és nagyon gyors.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A négysajt szósz, eredeti nyelven salsa ai quattro formaggi nagyon hálás feltét, mert nincs megkötve, hogy pontosan mely sajtokat lehet felhasználni hozzá.

Arra ügyelj, hogy a sajtok ne legyenek túl erősek, két határozottabb ízű mellé válassz olyat, ami semlegesíti őket, mert a túl nagy ízorgia nem tesz jót az ízlelőbimbóknak. Mi az alábbiakat választottuk, de nyugodtan engedd szabadon a fantáziádat.

Négysajt mártás

Hozzávalók:

  • 7 dkg mozzarella
  • 7 dkg trappista
  • 5 dkg gorgonzola
  • 5+2 dkg parmezán
  • 2 és fél dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 250 g tagliatelle

A sajtokat reszeld le, illetve a tésztát főzd ki sós vízben, amíg készül, csináld meg hozzá a mártást. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd kevés olajon forgasd át.

Öntsd hozzá a tejszínt, majd ha már meleg, de még nem forr, akkor add hozzá a morzsolt sajtokat. Kevergesd addig, amíg fel nem olvadnak, ezután ízesítsd szerecsendióval és sóval, ha szükséges, majd a tésztával és friss parmezánnal kínáld.

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük