Így készül a négysajt mártás, avagy a quattro formaggi
A négysajtos mártás nagyon egyszerű és nagyon gyors.
A négysajt szósz, eredeti nyelven salsa ai quattro formaggi nagyon hálás feltét, mert nincs megkötve, hogy pontosan mely sajtokat lehet felhasználni hozzá.
Arra ügyelj, hogy a sajtok ne legyenek túl erősek, két határozottabb ízű mellé válassz olyat, ami semlegesíti őket, mert a túl nagy ízorgia nem tesz jót az ízlelőbimbóknak. Mi az alábbiakat választottuk, de nyugodtan engedd szabadon a fantáziádat.
Négysajt mártás
Hozzávalók:
- 7 dkg mozzarella
- 7 dkg trappista
- 5 dkg gorgonzola
- 5+2 dkg parmezán
- 2 és fél dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- 250 g tagliatelle
A sajtokat reszeld le, illetve a tésztát főzd ki sós vízben, amíg készül, csináld meg hozzá a mártást. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd kevés olajon forgasd át.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd ha már meleg, de még nem forr, akkor add hozzá a morzsolt sajtokat. Kevergesd addig, amíg fel nem olvadnak, ezután ízesítsd szerecsendióval és sóval, ha szükséges, majd a tésztával és friss parmezánnal kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- paradicsom
A penne arrabiata receptje
- tészta
- rakott
Pofonegyszerű sajtos rakott makaróni
- olasz
- tészta