Így készül a lapcsánka
Bár az ország különböző részein másképpen nevezik, a krumplilángost mindenhol ismerik. Próbáld ki te is, hiszen sokkal könnyebb elkészíteni, mint a sima lángost.
Krumpliprósza, lapcsánka, esetleg tócsni, mind ugyanazt jelenti. A krumplilángos önmagában is igen tápláló, pont mint sima lisztes társa, így aztán ebédre remek lehet.
A tejföl szinte kötelező mellé, egy kicsit lazít a zsíros érzeten, a fokhagyma nélkül a lángos pedig nem az igazi.
Lapcsánka fokhagymás tejföllel
Hozzávalók a lapcsánkához:
- 1 kg krumpli
- 2-3 púpos evőkanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz:
- 1 kis doboz tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- kis fehérbors
A krumplit reszeld le, majd add hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és keverd el a liszttel. Serpenyőben melegíts kevés olajat, és kis adagonként süsd ki a tésztát, mindkét oldalát megpirítva. Tálaláskor tedd mellé a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.
Palacsinta
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Képünk és leadképünk az Egy konyha blogoldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- krumpli
Csirkés rakott krumpli
- kelt tészta
- magyaros