kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Így készül a lapcsánka

Így készül a lapcsánka

Bár az ország különböző részein másképpen nevezik, a krumplilángost mindenhol ismerik. Próbáld ki te is, hiszen sokkal könnyebb elkészíteni, mint a sima lángost.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2011.04.02.

Krumpliprósza, lapcsánka, esetleg tócsni, mind ugyanazt jelenti. A krumplilángos önmagában is igen tápláló, pont mint sima lisztes társa, így aztán ebédre remek lehet.

A tejföl szinte kötelező mellé, egy kicsit lazít a zsíros érzeten, a fokhagyma nélkül a lángos pedig nem az igazi.

Lapcsánka fokhagymás tejföllel

Hozzávalók a lapcsánkához:

  • 1 kg krumpli
  • 2-3 púpos evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz:

  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis fehérbors

A krumplit reszeld le, majd add hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és keverd el a liszttel. Serpenyőben melegíts kevés olajat, és kis adagonként süsd ki a tésztát, mindkét oldalát megpirítva. Tálaláskor tedd mellé a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.

Palacsinta

A tökéletes palacsinta receptje

A palacsintasütés könnyűnek tűnhet, pedig van néhány titok, melyeket nem árt ha ismersz. Videónkból megtudhatod hogyan lesz könnyű a tészta.

Dátum: 2011. március 27.
Készítette: Femina.hu
14 csodás étel krumplival
14 csodás étel krumplival
Milyen ételhez milyen bor illik?Isteni tészták minden napraA legkedveltebb hazai specialitásokA legfinomabb olasz ételek receptjei13 tésztafőzési fortély14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos ételÍnycsiklandó sültek
Betöltés...

Képünk és leadképünk az Egy konyha blogoldalról származik.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.