kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Így készül a lapcsánka

Így készül a lapcsánka

Bár az ország különböző részein másképpen nevezik, a krumplilángost mindenhol ismerik. Próbáld ki te is, hiszen sokkal könnyebb elkészíteni, mint a sima lángost.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2011.04.02.

Krumpliprósza, lapcsánka, esetleg tócsni, mind ugyanazt jelenti. A krumplilángos önmagában is igen tápláló, pont mint sima lisztes társa, így aztán ebédre remek lehet.

A tejföl szinte kötelező mellé, egy kicsit lazít a zsíros érzeten, a fokhagyma nélkül a lángos pedig nem az igazi.

Lapcsánka fokhagymás tejföllel

Hozzávalók a lapcsánkához:

  • 1 kg krumpli
  • 2-3 púpos evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz:

  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis fehérbors

A krumplit reszeld le, majd add hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és keverd el a liszttel. Serpenyőben melegíts kevés olajat, és kis adagonként süsd ki a tésztát, mindkét oldalát megpirítva. Tálaláskor tedd mellé a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.

Palacsinta

A tökéletes palacsinta receptje

A palacsintasütés könnyűnek tűnhet, pedig van néhány titok, melyeket nem árt ha ismersz. Videónkból megtudhatod hogyan lesz könnyű a tészta.

Dátum: 2011. március 27.
Készítette: Femina.hu
14 csodás étel krumplival
14 csodás étel krumplival
7 finom tésztaételMilyen ételhez milyen bor illik?Isteni tészták minden napraA legkedveltebb hazai specialitásokA legfinomabb olasz ételek receptjei13 tésztafőzési fortély14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos étel

Képünk és leadképünk az Egy konyha blogoldalról származik.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.