Így készül a gesztenyés charlotte

Sütésmentes, isteni édesség

Nem kell sütnöd, csupán összeállítani ezt a finomságot, aztán pedig várni, hogy összeálljon a hűtőben.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár kell neki egy kis idő a hűtőben, amíg összeáll, legalább a sütőt nem kell bekapcsolnod ehhez az elronthatatlan finomsághoz.

A gesztenye igazi őszi csemege, de gesztenyemasszát szerencsére máskor is kapni lehet.

Gesztenyés charlotte

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl tejszín
  • 1 kiskanál zselatinpor
  • 30 babapiskóta
  • 1 dl rum
  • kevés vaj

A gesztenyemasszát vedd ki a hűtőből, hogy kenhető állapotba kerüljön, majd keverd ki a rummal. A zselatint oldd fel hideg vízben, majd keverd a tejszínhez, végül keverd össze a gesztenyemasszával. Ha kell, adj hozzá cukrot.

Egy lecsatolható szélű tortaforma aljára tegyél formára vágott sütőpapírt, az oldalát pedig vajazd ki. A babapiskóták alját vágd le, hogy megálljanak, rakd ki velük a formát, majd a közepét töltsd meg a gesztenyés masszával.

Tedd pár órára hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, majd szedd le róla a forma szélét, és kakaóporral szórd meg a tetejét. Adhatsz mellé tejszínhabot.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük