A tökéletes karácsonyi halászlé

Így készítsd!

A karácsony a halászléfőzés és -fogyasztás időszaka, ilyenkor mindenki főzi és fogyasztja ezt a remekbe szabott fogást.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Temérdek hallé létezik, de a hagyományos, hazai pontyból készült változat az igazi, nekünk legalábbis mindenképp, csípősen, vagy sem, egy jó nagy karéj fehér kenyérrel kiegészítve isteni fogás.

Messze nem olyan bonyolult, mint gondolnád, ha egyszer megcsinálod, utána már gyerekjáték.

Halászlé

Hozzávalók:

  • 10 pontyszelet - patkó
  • 40 dkg halfej és -farok
  • 20 dkg ikra
  • 10 dkg haltej
  • 3 dkg pirospaprika
  • 2 fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 hegyes erős paprika
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A szeleteket mosd meg alaposan, sózd be és tedd félre. A hagymát kockázd fel, majd egy mély lábasban - ebben fog főni a leves is - némi olajon kezdd el pirítani. Ha már szép üveges, vedd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprika felét, öntsd fel két liter vízzel, majd tedd bele a fejet és a farkakat, a paradicsomot negyedelve és a csípős paprikát, valamint két patkót, sózd és borsozd, majd hagyd egy órát főni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha ezzel megvagy, vedd ki a fejeket és a farok csontjait, majd ami benne maradt, passzírozd át egy másik edénybe. Ebbe tedd bele a többi pontyszeletet, valamint a tejet és az ikrát, keverd bele a maradék pirospaprikát, és főzd össze az egészet, ha a hal megpuhult, kész a levesed. Egy kis vízzel érdemes felöntened az átpasszírozás után.

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Egy tányér forró leves

Az odakint tomboló mínuszok legjobb ellenszere egy jó nagy adag gőzölgő, laktató leves, nézz be képgalériánkba!

Melengető levesek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük