Így készíts kókuszkockát!

Plusz 3 mesés kókuszos süti

Nemcsak a tökéletes kókuszkocka titkát áruljuk el, de más kókuszos sütemények receptjét is kipróbálhatod.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem tudni, hogy a kókuszpálma eredetileg honnan származik, az viszont biztos, hogy a növény magától terjedt át egyik szigetről a másikra, hiszen a kókuszdió több ezer kilométert is tud úszni a vízen.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mesés illata és íze mellett zsírsavtartalmának köszönhetően véd a szívbetegségek ellen, és rengeteg kalciumot is tartalmaz.

Kókuszkocka

Hozzávalók a piskótához:

  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Hozzávalók a kakaós krémhez:

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 kanál kakaó
  • 2 dl tej
  • 1 kanál liszt

A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a sót, majd szitáld bele az egészet a tojássárgás masszába. A fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd bele a lisztes egyvelegbe. Előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Ha megsült, hagyd kihűlni, majd kockázd fel. A lisztet a kakaóval és a cukorral keverd össze, öntsd hozzá a tejet, végül tedd bele a vajat is, és lassú tűzön főzd sűrű krémmé. A piskóták aljába szúrj villát, és először a krémbe, majd a reszelékbe mártogasd bele őket.

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 1 mokkáskanálnyi rumaroma

A kekszet a cukorral, a kakaóval, a vajjal és a rumaromával dolgozd össze alaposan. Nedves kézzel készíts belőle golyókat, melyeket aztán a kókuszreszelékbe forgass bele. Tedd hűtőbe, ha pedig megkeményedik, már fogyaszthatod is. Ízlés szerint mogyoró- és manduladarabkát tehetsz a közepébe.

Kókuszos-mákos sütemény

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom héja

A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral verd habosra. A sütőporos lisztet, a mákot, a kókuszreszeléket és a tejet felváltva keverd a vajas masszához. Reszeld bele a citrom héját, és óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét is. Egy tepsit vajazz, lisztezz ki, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben süsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Csokis-kókuszos-málnás süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg málna
  • 12 dkg nádcukor
  • 12 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 marék kókuszchips
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só

A vajat a tojással és a cukorral keverd habosra. Szórd bele a szegfűszeget és a sót, majd öntsd bele a joghurtot. A lisztbe keverd bele a kakaóport és a sütőport, és a vajas masszába szitáld bele. Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd bele egyenletesen, és szórd a tetejére a kókuszchipset, illetve a málnát. Előmelegített sütőben körülbelül 20 percig süsd.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük