kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Húsvéti kosárkák

Húsvéti tojásos kosárkák: könnyű elkészíteni, de nagyon látványosak és finomak

Muffinformában pillanatok alatt elkészül ez a húsvéti finomság.

Szerző: Bugya Brigi
Forrás: Femina.hu

Az alábbi receptet Gabojsza írta a felkérésünkre, aki el is készíti ezeket az isteni kosárkákat élőben a Konyhakiállítás színpadán, március 5-én 12:40-től.

Húsvéti kosárkák

Hozzávalók:

Hozzávalók 24 darab kosárkához:
  • 1 csomag réteslap - 8 lapos
  • olvasztott vaj vagy szőlőmagolaj
A töltelékhez:
  • 6-8 darab tojás
  • 15 dkg főtt füstölt sonka
  • 15 dkg sajt
  • 1 teáskanál dijoni magos mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 darab savanyú uborka
  • Só és frissen őrölt bors
  • snidling a tálaláshoz

Elkészítés ideje:

25 perc

Elkészítés:

A réteslapot csomagold ki, majd vágd vízszintesen és függőlegesen három-három részre, nagyjából négyzet alakú darabokra. Minden kosárkához három réteslapnégyzetet fektess egymásra, a három lap sarkait kicsit elfordítva egymáshoz képest, így egy csillag alakzatot kapsz, és miközben egymásra rakod, mindegyiket kend meg vékonyan olvasztott vajjal vagy olajjal, hogy majd ropogósra süljenek.

A réteslap csillagokat igazgasd a kivajazott vagy kiolajozott muffi sütő tepsi mélyedéseibe kosár alakúra, és told be a 200 fokra előmelegített sütőbe öt-hét percre, míg aranybarnára és ropogósra sülnek - vigyázat, gyorsan pirulnak!

A töltelékhez a tojásokat főzd keményre, hűtsd le hideg víz alatt, tisztítsd meg, és a sajttal meg a főtt füstölt sonkával együtt vágd apró kockákra. A savanyú uborkát aprítsd a lehető legkisebbre, majd egy tálban keverd össze a majonézzel, a mustárral, a zúzott fokhagymával és a tejföllel, add hozzá a sajtot, a sonkát és tojást, sózd, borsozd, és jól keverd össze. Felhasználásig hagyd a hűtőben összeérni az ízeket, és közvetlenül a tálalás előtt töltsd csak a rétes kosárkákba, hogy ne áztassa el azokat. Snidlinggel megszórva tálald.

Recept és fotók: Gyepes Gabojsza

Ha valami hagyományosabbat is készítenél

Ha a kosárkák mellé más tojásos vendégvárót vagy könnyű vacsorának valót is készítenél, akkor vesd be az alábbi receptek egyikét. Ezekkel ráadásul nem fogsz hízni egy grammot sem!

Erre figyelj, ha vendégségbe mész: néhány illemtani szabály, amit be kell tartani

Ha meghívnak egy ebédre, vacsorára, figyelned kell a pontosságra, illetve, hogy milyen ajándékkal kedveskedj a vendéglátódnak. Fontos szabályok a szakértőtől.

Még nincs hozzászólás

Buggyantott tojás

A következő technikával nem tudod elrontani a buggyantott tojást.
Húsvét

Hagyományos húsvéti sütemények

Összegyűjtöttük a hagyományos, a magyarok által legkedveltebb húsvéti süteményeket.
Húsvét
Bőrmegújító program
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.