Duplasajtos házi húsos tészta, folyós sajttal a tetején, sok tejföllel sütve

Mennyei ebéd

Omlós darált hús, sok tejföl, folyós sajt és egybesült ízek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elevenítsd fel a régi nagy klasszikust kicsit modernizálva, és tedd még finomabbá! A kiadós sajtos, húsos tésztát a makarónin kívül spagettivel és pennével is kipróbálhatod.

Húsos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg makaróni
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, adj hozzá kevés sót és két evőkanál olajat, majd főzd meg körülbelül hét perc alatt. Közben egyszer-kétszer keverd meg. Fontos, hogy a makarónik ne ragadjanak össze, és mindenhol érje őket a víz. Ha kész, szűrd le. 

Aprítsd fel a hagymát, pirítsd meg kevés olajon, majd add hozzá a darált húst. Fehéredésig kevergesd, utána ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, és párold 10-15 percig. Ha szükséges, kevés vizet is önthetsz rá.

Egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal vagy olajjal, rakd bele a tésztát, arra pedig mehet a hús. Öntsd le a sóval, borssal ízesített tejföllel, majd a tetejére szórd a kétféle reszelt sajtot. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20 percig. Akkor jó, ha a sajt ráolvad a tésztára.

Ezt is szeretjük