Különleges, bögrében sült húsos pite
Tálald a fűszeres, sűrű csirkeragut tésztában, bögrében sütve, és még hangosabb lesz a siker.
Az amerikaiak vagy az angolok húsos pitéje, a pot pie tökéletes hétvégi főétel. Minden van benne, ami kell, tészta, hús, zöldség, sajt és finom fűszerek. Remek ötlet a maradék sült csirke felhasználásra is. Már a tálalás lenyűgöz mindenkit, hát még az ízek!
Húsos pite
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell
- 1 csomagleveles tészta
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 sárgarépa
- 1 bögre zöldborsó
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 leveskocka
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Önts kevés olajat egy lábosba, rakd bele a felaprított vöröshagymát. Dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd párold puhára körülbelül 15 perc alatt.
A répát is kockázd fel, és tedd egy serpenyőbe. Add hozzá a borsót, és annyi vizet, amennyi ellepi. Morzsold hozzá a leveskockát, majd kis lángon főzd 15 percig. Amikor minden puha, szórd meg a liszttel. Kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ez körülbelül két-három perc, majd forgasd össze a csirkével.
Rakd a húsos-zöldséges keveréket kisebb tálkákba, bögrébe. A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, és fedd be vele a ragut. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a tészta aranybarna, vedd ki a sütőből. Tálalásig pihentesd legalább tíz percig.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept