Fantasztikus hópuszedli, amelyért mindenki rajongani fog
Ha hónak híre-hamva sincs, ezzel a puszedlivel, akkor is téli hangulatot varázsolhatsz a konyhába.
Ezt az omlós, illatos sütit hógolyóként is ismerheted. Nagy előnye, hogy nem kell pihentetni, és gyorsan végzel vele. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, így előre is elkészítheted. Kard Éva receptjét nem csak karácsony körül fogod elővenni.
Hópuszedli
Hozzávalók 26 darabhoz
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
A beleforgatáshoz
- pár kanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Add a liszthez a felkockázott, hideg vajat, és kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, tedd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Elsőre túl száraznak tűnhet, de szépen össze fog állni.
Formázz a masszából diónyi golyókat, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit nagyobb távolságra. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 10-15 perc alatt világosra. A sütőből kivéve várj pár percig, majd forgasd bele a vaníliával összekevert porcukorba. Hagyd teljesen kihűlni, utána hempergesd meg megint a vaníliás porcukorban.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept