kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

5 gyors és finom tepsis süti

5 gyors és finom tepsis süti
30 perc, és kész

Néhány hozzávaló, egy kis keverés, egy kis kavarás, és már mehet is a tepsibe. A sütőből pedig igazi házi süti érkezik az asztalra.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2009.05.17.

Üss össze egy gyors kevert sütit, mindössze fél óra alatt! Receptjeink elkészítéséhez nincs szükséged különleges, drága összetevőkre sem.

Lehet szó gyümölcsös pitéről vagy fűszeresebb változatról, a valódi házi sütivel mindig nagy sikert arathatsz.

Mandulás süti

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 10+5 dkg hámozott, szeletelt mandula
  • 4 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A mandulát pirítsd meg serpenyőben halványbarnára. A lágy vajhoz keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Addig keverd, míg sima, egyenletes masszát nem kapsz.

Tedd bele a tojásokat, majd fokozatosan adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Forgasd a masszába a pirított mandula kétharmadát, keverd össze, és öntsd az egészet kivajazott tepsibe. Szórd a tetejére a maradék mandulát. Közepesen előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd meg.

Gyors almás süti

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre barnacukor
  • 2 bögre reszelt alma
  • fél zacskó sütőpor
  • 4 tojás
  • fél bögre olaj
  • 2 teáskanál fahéj

A hozzávalókat egy tálban keverd össze. Az olaj mennyiségére figyelj oda, ha ugyanis sokat teszel a tésztába, akkor nem fog megdagadni. Ha jól elkeverted, kivajazott-lisztezett tepsibe egyenletesen oszlasd el, majd előmelegített sütőben közepes lángon 20-25 percig süsd.

Egyszerű kevert

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • másfél kanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • vagdalt dió a tetejére

A fentieket keverd simára egy deci vízzel. Öntsd a masszát kivajazott és kilisztezett tepsibe. Told előmelegített sütőbe, majd mérsékelt lángon 20-25 percig süsd. Vágd fel, és porcukrozd meg. A tésztába kedved szerint bármit beletehetsz: diót, csokidarabokat, aszalt vagy friss gyümölcsöt.

Körtetetős

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 5 egész tojás
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

A tetejére:

  • 4 szem szép körte
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Egy tálban keverd ki a vajat a cukorral. Add hozzá egyenként a tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. Öntsd a masszát egy jól kivajazott, közepes méretű tepsibe. Mosd meg a körtéket, negyedeld fel őket, majd forgasd a fahéjjal kevert cukorba. Tedd héjjal felfelé a körtéket a tésztára. Közepes lángon, előmelegített sütőben süsd meg 25 perc alatt.

Narancsos kevert

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 10 dkg vaj
  • másfél bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 narancs
  • pár csepp citromlé

A tojások sárgáját a porcukorral és az olvasztott vajjal egy tálban alaposan keverd el, majd add hozzá a narancs levét. A négy tojásfehérjét verd kemény habbá. Öntsd bele a tojásos keverékbe. Keverd össze a lisztet a sütőporral és a narancs reszelt héjával. A tepsit olajozd ki, lisztezd be, és a tésztát öntsd bele. Közepesen meleg sütőben 25 perc alatt kész lesz.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.